پنجشنبه, اسفند ۱۰, ۱۳۹۱
كرمانشاه گهواره تمدن آماده پذيرايي از مسافرين نوروزي
استاندار كرمانشاه گفت: كرمانشاه گهواره تمدن كه مملو از جاذبه هاي گردشگري مي باشد، آماده پذيرايي از مسافرين نوروزي است.
به گزارش کرمانشاه پست سيد دادوش هاشمي استاندار كرمانشاه طي گفتگويي افزود :نوروز فصل رويش دلها و زنده شدن طبعيت است و با آغاز فصل بهار تمامي موجودات يك نشاط و طراوت خاصي پيدا مي كنند كه اين خود نشانه اي از قدرت خدواند در ايجاد تغيير و تحول در طبيعت است.
وي در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت پذيرايي از ميهمانان نوروزي در استان‘افزود:موقعيت طبيعي استان در خصوص جاذبه هاي گردشگري و قرار گرفتن در مسير زوار عتبات عاليات و راهيان نور باعث شده كه هرساله مردم استان كرمانشاه در ايام نوروز شاهد حضور گسترده ميهمانان و مسافرين نوروزي از سراسر كشور باشد.
مهندس هاشمي همچنين وجود مناطق عملياتي گردشگري و توريستي در سطح استان را عامل مهم در جهت جذب مسافرين نوروزي عنوان كرد.
وي خاطرنشان ساخت: خوشبختانه برنامه ريزي هاي مرتبط براي پذيرايي از ميهمانان نوروزي در استان جهت ارائه خدمات رفاهي ‘تفريحي ‘گردشگري و همچنين توريستي تدوين شده است تا انشاءا... ميهمانان عزيز با خاطره خوب خاك استان را ترك كنند.
هاشمی استان كرمانشاه را دروازه و گهواره تمدن درخاورميانه عنوان كرد و بيان داشت:استان كرمانشاه از ديرباز مورد توجه انديشمندان جهان اسلام قرار داشته است و رهبر معظم انقلاب اسلامي (مدظله العالي) در سفر تاريخي خود كه سال گذشته به استان داشتند از كرمانشاه به عنوان "سينه ستبر و چهره زيباي ايران اسلامي" نام بردند كه اين تفسير بسيار زيبا موقعيت و جايگاه ويژه استان را نشان مي دهد.
استاندار كرمانشاه در بخش ديگري از سخنان خود،تصريح كرد:خوشبختانه اقدامات لازم براي كنترل بازار شب عيد و همچنين باقيمانده ايام پاياني سال انجام شده است و در اين راستا از دستگاه هاي نظارتي و بازرسي خواسته ايم كه نهايت تلاش و اهتمام خود را براي كنترل قيمت ها و كيفيت مطلوب كالاها بكار گيرند.
وي هچنين اضافه كرد:مسؤلين ذيربط در خصوص ساماندهي متكديان در سطح شهر بايستي اقدامات لازم و اثر بخشي خود را انجام دهند.
مهندس هاشمي ازديگر اقدمات مهم و اثر گذار در ايام نوروز را فراهم نمودن فضاي شاد و نشاط با برپايي برنامه هاي متنوع فرهنگي از طريق صدا و سيما و نهادهاي فرهنگي عنوان كرد و گفت:بايد توجه داشت كه ستاد تسهيلات دائمي سفر هاي نوروزي استان با توجه به كاركرد و برنامه هاي خود مي تواند در شناساندن ظرفيت ها و پتانسيل هاي استان موثر و اثر گذار باشد.
وي درادامه،تكميل و اتمام پروژه هاي عمراني نيمه تمام در سطح شهر از قبيل تقاطع هاي غير همسطح توسط شهرداري و آماده سازي طرح هاي مسكن مهر و همچنين آماده سازي فضا و مبلمان شهري را امري ضروري و مهم قلمدا كرد.
مهندس هاشمي در پايان گفت: اميدواريم امسال بيش از سال هاي گذشته شاهد مسافرين نوروزي باشيم زيرا اين ظرفيت و پتانسيل در استان وجود دارد كه ميزبان خيل عظيم گردشگران و مسافرين نوروزي باشد.
پنجشنبه, اسفند ۱۰, ۱۳۹۱
بخشودگي 6 درصدي جرائم بدهي كشاورزان و صاحبان صنايع تبديلي
معاون برنامه ريزي استانداري گفت: كشاورزان و صاحبان صنايع تبديلي از بخشودگي 6 درصدي جرائم بدهي برخوردار مي شوند.
به گزارش کرمانشاه پست ؛بابك دلفاني معاون برنامه ريزي استانداري در جلسه طرح توسعه كشاورزي استان گفت: با تمهيدات انديشيده شده از سوي دولت ‘كشاورزان و صاحبان صنايع تبديلي كه طي سالهاي 79 لغايت شهريور 91 از بانكهاي عامل تسهيلات دريافت كرده اند ‘ اما بدليل خشكسالي در سالهاي اخير با مشكلاتي روبرو شده اند‘ اين دسته از افراد با بخشودگي 6درصد ي جرائم معوقه بانكي برخوردار خواهند شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اجراي موفق طرح توسعه كشاورزي در استان گفت: خوشبختانه اجراي اين طرح بسيار خوب و مطلوب در استان برگزار شده و استان در اين خصوص جزء استان هاي برتر كشور است.
معاون برنامه ريزي استانداري خاطرنشان ساخت: بدون ترديد اجراي كامل اين طرح در كاهش نرخ بيكاري و افزايش رونق اقتصادي استان موثر خواهد بود.
مهندس بابك دلفاني بيان داشت: استان كرمانشاه تسهيلات طرح توسعه كشاورزي در سال 1390 را بصورت كامل حتي بيش از تسهيلات تخصيصي جذب نموده و تنها درصدي از تسهيلات 1391 مانده كه جذب گردد لذا تسهيلات مابقي بايد تا 15 اسفند ماه سالجاري بصورت كامل جذب گردد.
پنجشنبه, اسفند ۱۰, ۱۳۹۱
قیمت پاقازه به مرز 5000 تومان رسید ؛ تولیه 8000
قیمت هر کیلو پاقازه کوهی به مرز 5000 تومان رسید .
به گزارش کرمانشاه پست این روزها در بازار گیاهان خوراکی کرمانشاه نیز تورم و گرانی حاکم شده و قیمت بسیاری از این خوراکی ها بشدت افزایش یافته است . بر اساس این گزارش هر کیلو پاقازه 5000 و هر کیلو سبزی خوراکی تولیه 8000 معامله می شود . هر چند نوسان قیمت در برخی نقاط شهر بیش از این است .
این دو گونه گیاهی در زمره گیاهان خود روي خوراکی است که یکی بعنوان غذای محلی و دیگری سبزی کوهی همواره مورد استفاده مردمان استان های غرب کشور قرار می گیرد .
ترخینه نیز از ماهها پیش با گرانی همراه شده و در برخی نقاط استان حتی به مرز هر کیلو 10000 تومان رسیده است .
پیاز و سیر کوهی، کنگر، پنیرک، والک، پاقازه، آوندول، آویشن، ازبوه و زعفران جو قاسم از مهمترین گونههایی هستند که اقبال عمومی از آنها زیاد است.
بنابه گفته عبدالسلام پیری معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ايلام در ایام بهار که رویش و برداشت این گیاهان آغاز میشود، بین 300 تا 400 خانوار ایلامی را به طور مستقیم به خود مشغول میکند .
چهارشنبه, اسفند ۰۹, ۱۳۹۱
لایحه بودجه پس از ۸۴ روز تأخیر تقدیم مجلس شد
معاون پارلمانی رئیس جمهور لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ را در غیبت رئیس جمهوری و با ۸۴ روز تاخیر تقدیم هیأت رئیسه مجلس کرد.
به گزارش کرمانشاه پشت به نقل از خانه ملت ؛ لطف الله فروزنده معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۹ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ را تقدیم محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس کرد.
براساس ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی مجلس دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس تسلیم نماید. نحوه رسیدگی به لایحه بودجه، یکشورى خواهد بود.
این لایحه پس از چاپ و توزیع در دستور کار مجلس قرار میگیرد. ابتداء نماینده دولت و سپس دو مخالف و دو موافق به ترتیب هرکدام به مدت پنج دقیقه صحبت میکنند و سپس کلیات لایحه به رأی گذاشته میشود.
درصورت تصویب، رسیدگی به لایحه در ردیف اول دستور جلسه علنی بعد قرار میگیرد.
در وقت رسیدگی ابتداء پیشنهاد نمایندگان درخصوص میزان چنددوازدهم مطرح و درصورت عدم تصویب نسبت به عدد چنددوازدهم پیشنهادی دولت رأیگیری میشود.
لازم به ذکر است که دولت لایحه بودجه سال ۱۳۹۲ را با ۸۴ روز تأخیر به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده است.
چهارشنبه, اسفند ۰۹, ۱۳۹۱
آثار زندهیاد ثاقبفر نشان از عشق وی به ایرانزمین است
نشست «ایران ورجاوند» با موضوع نقد و بررسی آثار زندهیاد استاد مرتضی ثاقبفر، سهشنبه (8 اسفندماه) در تالار باستانیپاریزی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد. در این مراسم استادان به بررسی کتابهای ثاقبفر و تبيین آرا و نظر وی در حوزههای تاریخ ایران باستان، اسطوره، هویت ایرانی و مساله ملیت در ایران پرداختند.-
به گزارش کرمانشاه پست به نقل از خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «ایران ورجاوند» با سخنرانی حسن رضایی باغبیدی، مدیرگروه فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران، حمید احمدی، استاد حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، احسان هوشمند، کارشناس و پژوهشگر مسایل قومی و با دبیری مسعود لقمان، پژوهشگر و روزنامهنگار از سوی انجمن علمی باستانشناسی دانشگاه تهران در تالار باستانیپاریزی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
در این نشست حسن رضایی باغبیدی با گرامیداشت یاد و خاطره ثاقبفر اظهار کرد: وی عشق و علاقه بسیاری به تاریخ و فرهنگ ایران باستان داشت و کتابهایی که تالیف و ترجمه کرد، همگی نشان از آن دارند. این آثار به دوره ایران باستان و بهویژه دوره هخامنشی اختصاص دارند.
وی با اشاره به کتاب «دین مهر در جهان باستان» نوشته ثاقبفر به سخنرانی با موضوع «نویافتههای کتیبه بیستون» پرداخت و گفت: کتیبه بیستون که بزرگترین سنگنوشته دنیاست و به لحاظ تاریخی و باستانشناسی اهمیت بسیاری دارد، بهدستور داریوش هخامنشی کنده شد. این اثر به داستان چگونگی برتختنشینی داریوش و سرکوب آشوبها و شورشیان پرداخته است.
این استاد دانشگاه با اشاره به داستان زندگی داریوش هخامنشی افزود: داریوش در سال 550 پیش از میلاد متولد شد و در 28 سالگی به پادشاهی رسید. براساس کتیبه بیستون و نقل هردوت، تاریخنگار یونانی، پس از کوروش، کمبوجیه به پادشاهی رسید و برادرش بردیا را برای جلوگیری از ادعای جانشینی بهقتل رساند. هنگامی که برای فتح مصر به آن کشور لشکرکشی کرد، فردی بهنام گئوماته که شباهت زیادی با بردیا داشت ادعای پادشاهی میکند.
این پژوهشگر ادامه داد: در این هنگام، دایوش با همکاری چند تن از بزرگان هخامنشی، پس از مرگ مشکوک کمبوجیه در مصر، گئوماته را بهقتل میرسانند و با حمایت سران هخامنشی بهتخت مینشیند. همزمان با این مساله، آشوبهای بسیاری در سراسر ایران رخ میدهد و کتیبه بیستون چگونگی سرکوب و دستگیری این شورشیان را شرح میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: کتیبه بیستون به سه زبان، ایلامی در سمت راست و ترجمه متن ایلامی، به گویش بابلی (در زبان آکدی) در سمت چپ، همچنین زبان فارسی باستان در پایین کتیبه نوشته شده است اما این ترجمهها تفاوتهایی نیز با هم دارند.
وی اظهار کرد: نوشته فارسی کتیبه بعدها به آن افزوده شده و در سمت راست کتیبه نیز یک شورشی از سکاهای تیزخود (بهدلیل کلاهخودهایی که بر سر میگذاشتند، به این نام خوانده میشدند) که در سالهای دوم و سوم سلطنت داریوش دست به شورش میزنند در زنجیر تصویر شده است.
رضایی باغبیدی بیان کرد: برای افزوده شدن نقش سکایی به این کتیبه بخشی از تحریر ایلامی آن صاف شد و پس از آن دوباره در پایین خط ایلامی افزوده شد. باستانشناسان بسیاری تلاش کردند تا نوشتههای این کتیبه را بخوانند. در بابل و مصر نیز کتیبه و پاپیروسهایی پیدا شدند که با نوشتههای این کتیبه مطابقت دارند. پرسشهای بسیاری درباره این کتیبه و موارد مشابه آن بهوجود آمد که پاسخهایی برای آنها داده شده است.
این استاد با اشاره به سوالهای باستانشناسان افزود: برخی معتقدند که متن به زبان آرامی نوشته شده و روی پوست به دست حکاک کتیبه داده شده تا آن را حک کند. از سوی دیگر بسیاری معتقدند که نوشتن فارسی به خط آرامی غیرممکن بوده است. شواهدی که از نقش رستم بهدست آمد، چند واژه فارسی باستان را نشان میدهد که به خط آرامی نوشته شدهاند و این مساله را رد میکند. باستانشناسان بسیاری خط میخی را اختراع این دوره و بهدستور داریوش هخامنشی میدانند.
مدیرگروه فرهنگ و زبانهای باستانی دانشگاه تهران با اشاره به نظریههای دانشمندان این حوزهها درباره یافتههای بهدست آمده از بیستون گفت: دو موضوع اساسی در کتیبه بیستون وجود دارد. نخست آنکه ترجمه واژهها «نامونافه» بهمعنای شجرهنامه است و «هودا» نیز معنای خودنهاد یا ویژگیهای شخصیتی دارد.
رضایی باغبیدی در پایان بیان کرد: داریوش، همانگونه که در کتیبههای بنای مقبرهاش نیز دیده میشود دستور داد تا علاوه بر داستان سرکوب شورشها، شجرهنامه و ویژگیهای شخصیتیاش را به سرزمینهای تحت فرمانش ببرند و نکته دیگر اینکه با وجود تایید این مساله که داریوششاه دستور ابداع خط فارسی باستان را داده است، با اینحال، هیچ سرنخی از این مساله را نمیتوان در کتیبه بیستون بهدست آورد.
ترجمههای ثاقبفر به زنده نگهداشتن تاریخ ایران کمک کرد
حمید احمدی سخنرانی بعدی این مراسم با اشاره به کتاب «شاهنامه فردوسی و فلسفه تاريخ ايران» نوشته ثاقبفر، درباره موضوع «اساطیر و هویت ایرانی» سخن گفت و اظهار کرد: در تاریخ ایران باستان دو تفسیر سنتی و مدرن وجود دارد. در تفسیر سنتی، چهار دوره پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان قابل شناسایی است که دو دوره نخست اسطورهای و دو دوره دیگر تاریخی است.
وی گفت: از سوی دیگر تفسیر مدرن که از دوره قاجار و پس از آن مطرح میشود، مادها و هخامنشیان سر از تاریخ ایران باستان برمیآورند. از این دوره به بعد، تلاشهای بسیاری برای تطبیقسازی پیشدادیان و کیانیان با مادها و هخامنشیان صورت میگیرد.
استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: مساله مهم که در حال حاضر با آن روبهروییم، غوغای جهانی شدن و هجوم وسایل ارتباط جمعی و فرهنگهای غیرایرانی است. پس از اسلام نیز در ایران، چنین مسایلی مطرح شد و دانشمندان برجسته آن دوران تلاش کردند با ترجمه متنهای ایرانی به عربی، جلو از میان رفتن آنها را بگیرند. این مساله که ناشی از سلطه سیاسی آن دوران بود، باعث شد تا میراث ایرانی به نسلهای آینده انتقال پیدا کند.
این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی با اشاره به هژمونی فرهنگ و دین در دوران ورود اسلام به ایران افزود: افرادی مانند ابنمقفع از نخستین کسانی بهشمار میروند که با ترجمه آثار ایرانی به عربی این نهضت را آغاز کردند. «خداینامه»، « التاج فی سيره انوشروان» و «نامه تنسر» از نخستین ترجمههاست. پس از این مرحله اعرابی نیز که جذب فرهنگ ایران شده بودند، نوشتن تاریخ ایران را آغاز میکنند و بهویژه بخشهای اسطورهای ایران را بار دیگر زنده میکنند. این تاثیر بهحدی است که طبری برای نوشتن تاریخ ایران به آنها استناد میکند. ابنندیم، ثعالبی، محمد بن المثنی و سیف بن عمر از این دستهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: تاریخ ایران تا پیش از اسلام شفاهی بود و برای محفوظ ماندن، نیاز به مکتوب شدن داشت. بسیاری میاندیشند که فردوسی نخستین کسی است که دست به نوشتن این تاریخ زد، در حالیکه پیش از وی افرادی مانند رودکی در شعرهایش به تاریخ ایران پرداخته است.
وی توضیح داد: عنصر معنوی که دین اسلام به ایران وارد کرد باعث شد تا تفسیرهای تاریخی با دیدگاه دینی پیوند بخورد و بهطور مثال هنگامی که در قرآن مساله آفرینش و حضرت آدم(ع) مطرح میشود، آن را با کیومرث همسو میدانند. همین امر باعث شد تا برخلاف مصر و دیگر کشورهایی که اسلام به آنها وارد شد، فرهنگ و اسطورههای ایرانی حفظ شوند.
احمدی با اشاره به آثار ترجمه و تالیفی زندهیاد ثاقبفر گفت: چهار گروه نقش مهمی در زنده نگه داشتن میراث ایران داشتند. مترجمان مانند ابنمقفع، تاریخنگاران مانند طبری، شاعران که بیشترین بازتابدهنده میراث اسطورهای ایران بهشمار میروند. همچنین گروهی از روحانیان نیز نقش بسیاری مهمی در انتقال فرهنگ ایران در دورههای تاریخی بهویژه پس از ورود اعراب و حمله مغولان به ایران داشتند. زندهیاد ثاقبفر نیز با ترجمههایی که انجام داد در راستای این رسالت گام برداشت.
استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار کرد: متاسفانه آثاری مانند «گرشاسبنامه» مهجور ماندهاند در حالیکه بخش بسیاری از تاریخ اسطورهای ایران را دربردارند. همچنین رستم بهعنوان چهرهای اسطورهای در اشعار دیگر شاعران ایران از رودکی تا فردوسی حضور همیشگی دارد.
این پژوهشگر بیان کرد: در دوره معاصر نیز ابوالقاسم انجوی شیرازی از مردم خواست تا به معرفی فردوسی و رستم بپردازند که با استقبال بسیاری روبهرو شد و دو کتاب «مردم و شاهنامه» و «مردم و فردوسی» نتیجه این پژوهش وی بهشمار میروند. این درهمتنیدگی دین در اسطوره ایرانی باعث شده تا در شعر برخی شاعران رستم و حضرت علی(ع) در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان افزود: چالش بزرگ این روزگار، جهانی شدن است و این باعث شده تا نسل جدید بسیاری مسایل را به فراموشی بسپارند. باید به تاریخ و اسطورههایی که از پس سدههای بسیار به ما رسیده است، توجه کنیم. متاسفانه در کتابهای آموزشی خبری از این آموزهها نیست و امیدوارم بازسازی فرهنگی ایران دوباره از نو رخ دهد.
هوشمندي ثاقبفر در مساله مليت
احسان هوشمند، آخرین سخنران نشست «ایران ورجاوند» با گرامیداشت یاد و خاطره زندهیاد ثاقبفر به ارایه سخنانش با موضوع «پیشگفتاری بر شناخت اقوام ایرانی» پرداخت و گفت: ثاقبفر در مقاله «ناسیونالیست ایرانی و مساله ملیت در ایران» که در کتاب مجموعه مقالاتش با نام «بنبستهای جامعهشناسی» منتشر شد، بسیار هوشیارانه به بررسی وضعیتی پرداخت که در سالهای پس از آن گریبان همسایگان ایران را گرفت.
کارشناس مسایل قومی با نگاهی به نقشه ایران و توزیع وضعیت و پراکندگی اقوام در ایران اظهار کرد: در سدههای اخیر از حوزه تمدن ایران، بخشهای بسیاری جدا شدند و سیاستهای جداکنندگان آنها بر این اساس بود تا عناصر هویت ایرانی به سرعت پالایش شوند. بهدنبال جنگ جهانی اول و دوم، تحولاتی در منطقه رخ داد که باعث فروپاشی عثمانی شد و بهوجود آمدن کشورهای جدید، اختلافهای تازهای به ارمغان آورد. این مسایل و بهوجودآورندگان آنها، تلاش گستردهای برای از بین بردن عناصر فرهنگی ایران انجام دادند.
وی با اشاره به تغییر کتابهای درسی پس از انقلاب در حوزه علوم انسانی و تاریخ گفت: متاسفانه تغییر کتابها بهویژه در حوزه تاریخ چهرهای از گذشته ایران بهتصویر کشیده که جز نفرت از گذشتگان سود دیگری ندارد. روایت تاریخ از قاجار نیز از پهلوی به ما رسیده که مخدوش است؛ تاریخ ایران جز شاهان و حرمسراها و ظلم و ستم آنان، چهره دیگری ندارد. این بیمهری از سوی نظام آموزشی دیگر رغبتی در نسل جدید برای نگاه همدلانه به تاریخ ایران باقی نمیگذارد.
مسعود لقمان، دبیر نشست «ایران ورجاوند» نیز در این مراسم با خواندن بخشی از زندگینامه زندهیاد مرتضی ثاقبفر گفت: متاسفانه ثاقبفر ناچار بود برای تامین زندگی دست به ترجمه بزند اما علاقه بسیاری داشت تا دیدگاهش از تاریخ ایران را به رشتهتحریر درآورد که بهصورت کامل انجام نشد.
این نشست با نمایش فیلمی از سخنرانی زندهیاد ثاقبفر آغاز شده بود.
چهارشنبه, اسفند ۰۹, ۱۳۹۱
کرمانشاه صاحب سرای روزنامه نگاران می شود
با حضور معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرای روزنامه نگاران استان کرمانشاه افتتاح می شود.
رئیس سرای روزنامه نگاران کرمانشاه در جمع خبرنگاران گفت: سرای روزنامه نگاران استان کرمانشاه پانزدهم اسفندماه سال جاری با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی و همچنین فعالان رسانه ای استان در محل تالار مجتمع فرهنگی و هنری شهید آوینی کرمانشاه افتتاح می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، خسرو پور کاظمی افزود: این مرکز خدماتی از جمله برگزاری کلاس های تخصصی برای ارتقا سطح کیفی مطبوعات، ایجاد کتابخانه تخصصی مطبوعاتی، ایجاد پاتوق برای نشست ها و جلسات مطبوعاتی، تاسیس تعاونی مسکن و مصرف، تاسیس پورتال اطلاع رسانی، برگزاری نشست های تخصصی و جشنواره های فصلی را به اعضای خود ارائه می دهد.
وی ادامه داد: کلاس های آموزشی این مرکز با حضور اساتید کشوری و استانی برگزار می شود و در پایان به شرکت کنندگان مدرک اعطا خواهد شد.
پور کاظمی با تاکید بر اینکه تمام فعالان رسانه ها می توانند عضو سرای روزنامه نگاران باشند، افزود: بعد از افتتاح، عضو گیری آغاز خواهد شد و افراد می توانند با ارئه سابقه کار در این مرکز عضو شوند.
رئیس سرای روزنامه نگاران کرمانشاه با اشاره به اینکه شش ماه پیگیری برای افتتاح این مرکز صورت گرفته، خاطرنشان کرد: قرار بود کرمانشاه زودتر صاحب سرای روزنامه نگاران شود، اما به دلیل اینکه درگیر جشنواره فیلم فجر بودیم تا حدودی تاخیر پیش امد.
سهشنبه, اسفند ۰۸, ۱۳۹۱
برای دومین ایالت بیکار کشور 30شغل پیش بینی شد …خیلی زیاده آروم !
به گزارش سرویس طنز و مچ گیر کرمانشاه پست ؛ پس از انتشار گزارش مرکز آمار دولت احتمالا در سایه که در آن شهر خومون دومین ایالت بیکار کشور شناخته شد ؛ كار گروه اشتغال و سرمايه گذاري استان سریع در یکی دو سرسرا و تالار دور هم جمع شدند تا بیکاری را ریشه کن کنند .
تعجبه که دیگه خبری از یک میلیون و دو میلیون شغل نیست . بابا خبری از صد شغل و 50 تا هم نیست . همه همت کردند با تمام کت و شلوارهای شیک و فرده ای شده تازه تونستند فقط 30 شغل … وای 30 شغل پیش بینی کنننننننند !!!! چه تصمیم خارق العاده ای … معجزه زمان … هاله نوری به وسعت اشتغال … دولت نهم و دهم چه می کنه؟! ایول بابا از این همه همت در دولت خدمتگزار و مهرورز …
حالا این چندتا مسئول مودب و زحمتکش نگفتند اگه مثلا بهار بیاد بازم پیش بینی ها درسته میشه ؟ چون بنظر ما فقط خزان دیدیم نه بهار ….
پیشنهاد : لطفا شغل ایجاد نکنید … همون کارگران بیکار شده چندصد واحد صنعتی و نیمه صنعتی و ووو را دوباره دعوت بکار کنید ممنون میشیم !!!
دوشنبه, اسفند ۰۷, ۱۳۹۱
متن کامل پرسش های معصومه حاتم خانی از محمود احمدی نژاد در نشست خبری اخیر
معصومه حاتم خانی خبرنگاری بود که چند شب پیش در نشست خبری با خبرنگاران بی پروا، صریح ترین سوال ها را از رئیس دولت پرسید. رسانه رسمی بنا به اعلام با هماهنگی دفتر رئیس جمهوری این سخنان را سانسور و از پخش زنده آن خودداری کرد . به دلیل درخواست فراوان متن کامل پرسش های این روزنامه نگاران را برای اطلاع خوانندگان کرمانشاه پست منتشر می کنیم .
حاتم خانی پرسید: بحثی که خدمت شما دارم ناظر به مباحث اقتصادی والبته انتقادی است. مباحثی است که دغدغه ذهن مردم است. در ابتدای دولت فرمودید پول نفت را سر سفره مردم می آورید در حالیکه امروز شاهد این هستیم که ارزش پول و دارایی مردم به یک سوم کاهش پیدا کرده است. وعده دادید سه میلیون شغل ایجاد می کنید، اما امروز نمایندگان در مجلس شاهد مراجعات مکرر مردم هستند که بیشترین دغدغه شان افزایش بیکاری و تعطیلی کارخانجات است.
شما در ماجرای هدفمندی یارانه ها مدعی شدید که با اجرای این طرح می خواهید پول در جیب مردم بگذارید اما نظرسنجی که از طریق تلویزیون هم پخش شد نشان داد که بیش از هشتاد درصد مردم می گویند پول یارانه ها را نمی خواهند و خوستار بازگشت قیمت ها به گذشته هستند. این در حالی است که دیوان محاسبات نیز در گزارشی تاکید کرده است که نیمی از پولی که به عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت شده است از منابع غیرقانونی بوده است. با این حال اصرار دارید مرحله دوم را هم اجرا کنید و تصمیم داشتید در یک قلم بنزین را به دوهزار و پانصد تومان برسانید که البته مجلس جلوی آن را گرفت.
مهمترین شعاری که شما دادید مبارزه با مفاسد اقتصادی بود و گفتید که میخواهید با فساد اکبر مبارزه کنید، حال آنکه بزرگترین پرونده فساد اقتصادی یعنی همان اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در دوران شما اتفاق افتاد. قوه قضائیه را تهدید کردید که کابینه و اطرافیان شما خط قرمز هستند و حتی اجازه رسیدگی به اتهامات آنها را نمی دهید. گفتید پاک ترین دولت بعد از انقلاب هستید در حالیکه بودجه که از مهمترین اسناد انضباطی و مالی کشور است با بالاترین تاخیر در طول تاریخ انقلاب هنوز به مجلس ارائه نشده است. در مورد تحریم ها به درستی گفتید که کاغذ پاره هستند اما امروز همه مشکلات اقتصادی را گردن تحریم ها می اندازید.
همه این وعده ها و عملکرد ها در شرایطی است که امروز رفتارها و گفتارهایی دارید که وحدت شکن است. رفتارهایی که آخرین آنها از سوی رهبر انقلاب غیراخلاقی، غیرقانونی و غیر شرعی اعلام شد. مردم معتقدند که در این وضعیت این نوع رفتارها یک نوع طفره رفتن از پاسخ به مشکلات و مسائلی است که مردم با آن درگیر هستند. مردم می گویند مشکل ما الان معیشت و گرانی است اما از طرفی می بینند که شما مراسمات چند میلیاردی همچون جشن اخیر را در بندرعباس برگزار می کنید. خواهش می کنم به این انتقادات افکار عمومی پاسخ روشن دهید .
دوشنبه, اسفند ۰۷, ۱۳۹۱
نقـش كـردها در فرهنـگ و تمـدن مصـر
سیروان : سيداسماعيل حسيني - اخيرا در قاهره پايتخت مصر كتابي به چاپ رسيده با عنوان »كردهاي مصر در گذر زمان« كه به خدمات ارزنده كردها به فرهنگ و تمدن اسلامي و عربي به طور اعم و كشور مصر به طور اخص ميپردازد. اين كتاب را سه نويسنده معتبر به رشته تحرير درآوردهاند كه عبارتند از خانم »دريه عوني« روزنامه نگار معروف عرب كه مدت 27 سال در خبرگزاري فرانسه مشغول به كار بوده و تاكنون دو كتاب پيرامون مسئله كردها در خاورميانه به چاپ رسانده است، »محمود زايد« استاد دانشگاه الازهر در رشته تاريخ و متخصص امور كردها و نقش آنان در تاريخ معاصر و »مصطفي محمد عوض« استاد تاريخ و تمدن اسلامي در دانشگاه الازهر كه مطالعات گستردهاي در فرهنگ و تاريخ كردها دارد. كتاب كردهاي مصر در گذر زمان در 190 صفحه شامل يك مقدمه و هفت فصل به شرح ذيل ميباشد:
فصل اول: روابط مصر با كردها در عصر فراعنه
فصل دوم: كردهاي مصر پيش از تاسيس دولت ايوبيها
فصل سوم: كردهاي مصر در عصر ايوبيان
فصل چهارم: كردهاي مصر در عصر بردهداري
فصل پنجم: كردهاي مصر در عصر امپراطوري عثماني تا عصر محمدعلي پاشا خديو مصر و خاندان وي
فصل ششم: مشاهير كرد مصري در عصر جديد
و فصل هفتم: ديدارهاي ميداني و ملاقات حضوري با مشاهير كرد
آنچه در اين كتاب يك نكته مهم و قابل توجه است؛ روابط مصر در عصر فراعنه با امپراطوري ميتاني كردها در بين النهرين است كه با جنگ آغاز شد و به مصالحه انجاميد. امپراطوري ميتاني كردها در كردستان چندين سده پابرجا بوده است. اكنون نيز صحن كردها در دانشگاه الازهر مصر براي هر بازديد كننده از اين مركز اسلامي بزرگ جلوه خاصي دارد. در كتاب مذكور به نقش كردها در مقابله با تجاوز فرانسه به مصر در سالهاي 1798م تا 1801 م نيز پرداخته شده است.
در اين كتاب آمده است كردها در مصر تاريخ ساز بوده و نقش مهمي در تحولات و دگرگونيهاي اين كشور داشتهاند. بسياري از كردها در گذر زمان به مصر مهاجرت كرده و ارتباط با زادگاه و موطن اصلي خود را قطع كردهاند و فقط نامي از آنان باقي مانده است. از نسل همين كردهاي مهاجر بسياري از فرماندهان نظامي، كارمندان و مقامات عاليرتبه اداري، شعرا و ادبا، هنرمندان، فضلا و فقها برخاستهاند كه خدمات شايستهاي به كشور خوديعني مصر كردهاند؛ اما هويت كردي خود را هرگز نفي نكردهاند.
پژوهشگران و تحليل گران كرد معتقدند مصر در ميان كشورهاي عربي بيشترين روابط مستحكم و ديرينه را با كردها داشته و اين روابط ديرينه به قرن چهارم قبل از ميلاد ميان امپراطوري ميتاني كردها و پادشاهان فراعنه برميگردد. پس از فتح كردستان توسط سپاه اسلام و گرويدن كردها به دين مبين اسلام،كردها پابه مرحله جديد نهادند و با ديگر برادران مسلمان خود در پايه ريزي تمدن باشكوه اسلامي مشاركت فعالي داشتند. در طول تاريخ اسلام كردها در قالب گروههاي مختلف از تجار و بازرگانان گرفته تا سرداران سپاه و طلاب علوم ديني به خاك مصر قدم نهادند و تابعيت اين كشور را كسب كردند؛ بدون اينكه منكر كرد بودن خود باشند. كردستان را خط مقدم كشورهاي اسلامي دانستهاند زيرا دژ محكمي براي خلافت اسلامي در مقابله با روم بوده است. يكي از مشهورترين دژهاي آن دژ »كيفا« بوده كه تاريخ مفصلي دارد. كردها بنيانگذاران دولتهاي متعدد بودهاند از قبيل دولت مروانيها كه فردي به نام »احمد بن مروان« آن را تاسيس كرد و دولت ايوبيان كه به دست »صلاح الدين ايوبي« تاسيس شد. همچنين مصر جديد كه »محمدعلي پاشا« مشهور به محمدعلي كبير از كردهاي »ديار بكر« آن را تاسيس كرد.
يكي از چهرههاي برجسته كرد در مصر كه در عصر خود شهرت فراوان داشته »احمد بن ضحاك« است كه در زمان يكي از خلفاي فاطمي موسوم به »القادر بالله« سمتهاي مهمي در ارتش مصر داشته است. اين فرمانده كرد در شكست دادن سپاه روم هنگام حمله به قلعه »آفاميا« در نزديكي رود »العاصي« نقش بسزايي داشت. يكي ديگر از شخصيتهاي بارز مصر كه خدمات ارزندهاي در آن كشور داشته »ابوالحسن سيف الدين علي بن سالار« وزير »ظافر عبيدي« فرمانرواي مصر است. وي از كردهاي ايران و از عشيره زرزايي است. در سال 543 هجري سمت وزارت را بر عهده گرفته و تا زمان كشته شدن در سال 548 هجري مصادف 1152 ميلادي در اين سمت باقي مانده است. وي مدرسهاي براي شافعي مذهبان در شهر اسكندريه تاسيس و مساجد بسياري را در قاهره تعمير و بازسازي كرد.
فرمانروايان ايوبي نيز از كردهاي طايفه »روادي« در ايران هستند كه ساليان متمادي در مصر و سوريه و عراق فرمانروايي كرده و از سال 1171 ميلادي تا سال 1260م قدرت را در دست داشتهاند. بنيادگذار سلسله ايوبي فردي بوده ايوب نام كه فرماندهي سپاه »زنگي« را بر عهده داشته كه به خاطر رشادتهايش به سمت فرماندار تكريت و سپس دمشق منصوب شده است.
برادرش شيركو و فرزندش صلاح الدين -كه در تاريخ به صلاح الدين ايوبي شهرت دارد- در عصر فاطميان عهدهدار سمت فرماندهي بودهاند. صلاح الدين ايوبي (1138-1193) كه از وي زير عنوان يكي از قهرمانان جنگهاي صليبي نام برده ميشود، در سال 1169 وزير آخرين خلفاي فاطميان بود كه در سال 1171 سلسله فاطميان را برانداخت و مصر و شام را زير پرچم خود متحد كرد. سال 1174 به سلطان صلاح الدين ايوبي ملقب شد. در سال 1181 شهر »حلب« را تسخير كرد و قلمرو فرمانروايي خود را تا مناطق شمالي بين النهرين گسترش داد. وي جهاد عليه صليبيها را فرماندهي كرد و توانست در نبرد معروف »حطين« كه در سال 1187 ميلادي به وقوع پيوست قدس شريف را از چنگال آنان آزاد و به قلمرو جهان اسلام برگرداند.
محمدعلي پاشا بنيادگذار مصر جديد نيز اصالتا كرد است. برخي او را از كردهاي آلباني ميدانند. وي تحول بزرگي در مصر از لحاظ كشاورزي و صنايع نظامي و پيشرفتهاي علمي به وجود آورد و در اوايل قرن نوزدهم منشا تحولات بزرگي در آن كشور شد.
يكي از نوههاي وي بنام »امير محمدعلي« در سال 1949 در مصاحبه با مجله »المصور« مصر گفته بود ما در اصل از كردهاي ديار بكر تركيه هستيم كه به مصر مهاجرت كردهايم. در سال 1801 م فردي بنام »محمد كاشف بن اسماعيل بن علي« كه از كردهاي شمال عراق بود به ارتش والي مصر، محمدعلي پاشا ملحق شد. محمدعلي پاشا براثر شايستگي اين شخص او را در سال 1837 به سمت استاندار مدينه منوره منصوب كرد. پس از مرگ وي فرزندش »اسماعيل رشدي پاشا« برخي مناصب مهم دولتي را در مصر عهدهدار شد؛ از جمله رياست ديوان »خديوي« كه از مناصب مهم دولتي به شمار ميرفت. دو تن از فرزندان وي به نامهاي »عايشه تيمور« و »احمد تيمور« از نوابغ ادبيات مصر به شمار ميروند. دو تن از فرزندان احمد تيمور به اسامي محمد و محمود ستونهاي ادبيات و داستان نويسي در مصر بودهاند كه نام آنان در تاريخ ادبيات مصر به ثبت رسيده است.
كردها داراي صحن ويژهاي در دانشگاه الازهر مصر بودند كه به صحن طلاب كرد معروف بود. رواق كردها در الازهر به وسيله منابع وقفي 300 ساله اداره ميشد. اين رواق عبارت بود از يك محل بسيار وسيع شامل چندين غرفه براي خواب و استراحت و پختن غذا و كتابخانه. هزينههاي طلاب علوم ديني كرد در الازهر شامل پوشاك و خوراك و ديگر هزينهها توسط ثروتمندان و نيكوكاران و نيز از محل درآمد موقوفات تامين ميشد.
يكي از زنان نامدار كرد بنام »خاتون خان« از خاندان ايوبيان بخش عمدهاي از ثروت خود را وقف خدمت به علم و دين و احداث مدارس كرد. رواق كردها در دانشگاه الازهر مصر از محل درآمدهاي اين موقوفات تامين ميشد. صدها تن از علماي كرد از عراق و سوريه و تركيه و ايران و روسيه از اين دانشگاه فارغ التحصيل شده و به زادگاه خود بازگشتهاند. در قرن بيستم نوابغ و شخصيتهاي بزرگ كرد در مصر پابه عرصه وجود نهادند كه از پيشگامان نهضت اصلاحات و نيز فكر و انديشه و هنر و ادبيات در مصر و جهان عرب به شمار ميروند. امثال امام مصلح شيخ »محمد عبده«، متفكر معروف »قاسم امين«، اديب و نويسنده نامدار »عباس محمود المقاد«، ملك الشعرا »احمد شوقي«، قاري بيبديل جهان اسلام استاد مرحوم شيخ »عبدالباسط محمد عبدالصمد«، تحليلگران نامدار »حسن ظاظا«، »عامر عقاد« و »احمد امين«، خبرنگار و پژوهشگر معروف رسانهها دريه عوني كه در قاهره به مادر كردها معروف است، دو هنرمند هنرهاي تجسمي »ادهم و محمدسيف الدين وانلي«. از خوانندگان و هنرمندان معروف سينما و تلويزيون در مصر كه اصالتا كرد هستند ميتوان از »محمود مليجي«، »عادل ادهم«، »صلاح الدين سعدني«، »احمد رمزي«، »سعاد حسني« و خواهرش »نجات صغيره« و كارگردان بزرگ سينما »احمد بدرخان« و فرزندش علي و نيز »عمر خورشيدي« و شيرين و شربهان نام برد.
حضور كردها در جوامع امروز مصر
امروزه شمار زيادي از كردها در مصر زندگي ميكنند كه در مناطق مختلف اين كشور از اسكندريه تا اسوان در جنوب اين كشور پراكنده شدهاند. بسياري از اين كردها با مردم مصر قرابت سببي پيدا كرده اما هنوز زير عنوان كردهاي مصر شناخته ميشوند. بسياري از آنان از مقامات عاليرتبه و از نخبگان مصر به حساب ميآيند كه در ميان آنان نويسنده، روزنامهنگار، حقوقدان، هنرمند، مديران كل و روساي ادارات ديده ميشوند. خانوادههاي بسياري از كردها در »صعيد« مصر مستقر هستند و چندين جمعيت كردي نيز در كوي »شبرا« در قاهره تحت عنوان كردهاي مقيم قاهره زندگي ميكنند كه كردهاي صعيد مصر آن جمعيتها را تاسيس كردهاند. از جمله خانوادههاي معروف كرد در مصر خانواده تيمور پاشا، بدرخانيها، اورفلي، ظاظا (زازا)، كردي، وانلي، عوني، خورشيد، آغا، شوقي و امين... الخ را ميتوان نام برد. برخي از روستاهاي مصر نيز نام كرد برخود دارند مانند »كفر اكراد« و »مينه الكردي« و »قريه الكردي« و ...
مهاجرت كردها به شهرهاي بزرگ مصر مانند قاهره، اسكندريه، اسيوط و ديگر شهرها بزرگ آن كشور با انگيزه خدمت، تحصيل، تجارت و مشاغل آزاد صورت گرفته است. در حال حاضر بزرگترين محلات كردنشين در شهر قاهره محله شبراست اما در مجموع تعداد كردهاي ساكن در شهرها و روستاهاي مصر بالغ بر بيست هزار تن هستند.
دريه عوني نويسنده و روزنامهنگار معروف مصري كه قبلا از وي نام برده شد معتقد است كلمه (الزمالك) كه نام يك محله معروف و پيشرفته در مصر است در اصل يك واژه كردي به معني ييلاق و محل خوش آب و هوا براي سكونت پادشاهان است. الزمالك اقامتگاه تابستاني پادشاهان ايوبي در زمان حكمراني آنان بر مصر بوده است.
الزمالك هم اكنون نيز نام يكي از تيمهاي معروف فوتبال مصر است. واژه (زما) در زبان كردي به معني سرما و (زماك) به معني محلي كه آفتاب نميخورد، جاي هميشه سايه در كوه ميباشد. بنابراين احتمال دارد اين كلمه در اصل (زماك ملك) يعني محل سردسير و خوش آب و هوا براي اقامت تابستاني پادشاه باشد كه به مرور ايام به زمالك تبديل شده است.
یکشنبه, اسفند ۰۶, ۱۳۹۱
کرمانشاه رتبه دوم بیکاری کشور
ایلنا : فرزاد پورمرادی - مرکز آمار ایران نرخ بیکاری پاییز امسال را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، بر اساس این گزارش استان کرمانشاه با 18.8 درصد پس از لرستان در رتبه دوم بیکاری کشور قرار گرفت.
مطابق آمار یادشده نرخ بیکاری استان نسبت به تابستان نیز با افزایش 4.7 درصدی همراه بوده است.
این در حالی است که هرچند این نرخ نسبت به مشابه سال قبل با کاهش 1.3 درصدی همراه بوده اما عملا تغییری در جایگاه آن مشاهده نشده است.
پاییز گذشته نیز کرمانشاه پس از البرز در رتبه دوم قرار داشت.
در سفر سال گذشته مقام رهبری به استان نسبت به این مساله هشدار جدی داده شده بود.
رهبری در آن دیدار با مردم کرمانشاه؛ بیکاری را در رأس مشكلات استان عنوان کرد و آنرا از متوسط كشور، حساستر و خواستار توجه ویژه شده بود.
همچنین مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بارها نسبت به آمار بالای بیکاری هشدار داده اند.
بنظر می رسد سیاست های اشتغالزایی دولت از جمله بنگاه های زودبازده نتیجه مطلوب برای کرمانشاه به همراه نداشته است.
در ماههای اخیر اخبار گوناگونی از تعطیلی واحدهای تولیدی صنعتی و سنتی کرمانشاه منتشر شده است.
شنبه, اسفند ۰۵, ۱۳۹۱
عیدانه 85 هزارتومانی دولت و مجلس واریز شد/ واریز یارانه تا 15 روز آینده
عیدانه 85 هزارتومانی دولت و مجلس به هر ایرانی لحظاتی قبل به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس توافق دولت و مجلس 2 میلیارد و 700 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به عنوان قرض برداشت و اعتبار ریالی معادل آن به عنوان کمک اقتصادی شب عید در نظر گرفته شد.
بر همین اساس، لحظاتی قبل عیدانه 85 هزارتومانی به ازاء هر ایرانی به حساب سرپرست خانوار واریز شد که البته این مبلغ از ساعت 24 امشب قابل برداشت می شود.
بر اساس اطلاعات رسیده، عیدانه اقشار تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی 20 درصد بیشتر از سایر اقشار جامعه در نظر گرفته شده است.
طبق اعلام نمایندگان مجلس بیش از 73 میلیون ایرانی عیدانه دولت و مجلس را دریافت می کنند. قرار است یارانه نقدی اسفندماه شهروندان نیز تا بیستم ماه جاری واریز شود.
شنبه, اسفند ۰۵, ۱۳۹۱
مواضع دکتر مطهري در مقابل تحولات اخير قابل تقدير است
اين روزها عرصه مجادله و کشمکش بين سه قوه مجريه، مققنه و قضائيه وارد مرحله جديدي شده است تا جايي که مي بينيم برخي از مسئولان اين قوه ها، از اصل موضوع خارج شده و به فرع و حواشي مي پردازند.
نگارنده نزديک به چهار سال پيش به صراحت از عدم کارآمدي دولت دهم خبر داد.
در آن ايام بر خلاف تمام تبليغات، نشانه هايي از قانون گريزي دولت نهم که در پايان سالهاي آخرين اين دوره به چشم مي خورد، لمس مي شد.
بعد از امتداد يافتن کيفيت و کميت دولتمردان نهم و دهم، اين موضوع به وضوح عينيت يافت، تاجايي که امروز بيشترين تنش ها و اختلاف نظرها در اين دولت نمود پيدا کرده است.
انحصارطلبي، حاشيه سازي، تک روي و... از صفات بارز دولت دهم است که اين ويژگيها مشکلات و تنگناهاي بسياري براي مردم و حتي جايگاه و وجه بين المللي کشور به وجود آورده است.
عدم توجه به فرامين رهبري و راهکارهاي منطقي و اصولي ارائه شده از سول معظم له، جبهه گيري در مقابل نمايندگان مجلس، عزل و نصبهاي بي مورد و شتابزده و بعضا تلافي جويانه از صفات بارز دولت دهم در ماههاي پاياني عمرش است.
ولي خوشبختانه مي بينيم که وکلاي مردم در مجلس شوراي اسلامي با تدبير و درايت خاصي که دارند، در مقابل قانون شکني ها و قانون گريزي هاي دولتمردان دهم ايستادگي مي کنند.
برخي از نمايندگان نيز با استفاده از ادله و براهين لازم و محکمه پسند تخلفات بيمشار دولت را يادآوري و تذکر مي دهند، تخلفاتي همانند استفاده هاي غيراصولي و غيرقانوني از منابع صندوق توسعه ملي، افزايش نقدينگي هاي شرنگ آسا در سطوح کمي و کيفي جامعه، شيب و صعود سازي براي نرخ ارز مرجع و غير مرجع، اولتيماتوم هاي بي موقع به حوزه هاي مختلف و...
آن طور که از شواهد پيداست؛ دکتر علي مطهري نماينده مردم تهران نمود بازر و خط اول منتقدان دولت دهم است.
لازم به يادآوري است که تمام بدنه دولت دهم را اصولگرايان تشکيل مي دهند و همين يک دست شدن دولت که برخي اين وضعيت را ايده آل ترين حالت براي کشورداري مي دانستند، امروز اوضاع مملکتي را وارد چالشهاي داخلي و خارجي کرده است که در طول تاريخي سياسي و اقتصادي انقلاب اسلامي کم نظير بلکه بي نظير بوده است.
در بين نمايندگان منتقد دولت، دکتر علي مطهري، نماينده مردم تهران که نمونه بارز يکي از اصولگرايان مي باشد، به سختي و با پشتکار خاصي بيشترين انتقادهاي کارشناسي و علمي را متوجه دولت دهم به ويژه دکتر محمود احمدي نژاد کرده است.
بي شک وجود چنين افرادي در مجلس شوراي اسلامي از يک طرف باعث پويايي ديگر وکلا مي شود و از ديگر سو؛ وضعيت منفعلي برخي از دوستان را تغيير خواهد داد.
مطهري به عينه نشان داد که فرزند خلف همان استاد شهيد است، استادي که براي پياده کردن اسلام واقعي و ناب محمدي(ص) جان خود را فداي آرمانهايش کرد.
به هر حال چنين که از اوضاع معلوم است، براي برون رفت از مشکلات به وجود آمده تنها راه حضور هم گروهها و طيف ها در انتخابات آينده رياست جمهوري است.
زيرا قبضه شدن دولت در دست جريان فعالي مي تواند آينده اي مبهم و نگران کننده براي ديپلماسي کشور به دنبال داشته باشد و وضعيت مملکت را وخيم تر از حال حاضر کند.
همانطوري که همه مي دانيم ابتدايي ترين واصلي ترين شعار دولت دهم توزيع عادلانه ثروت در بطن و سطوح جامعه و مبارزه با فساد مالي، اقتصادي و... بود، ولي اوضاع به وفق مراد دوستان نبود، تا جايي که بزرگترين اختلاس مالي تاريخ اين مملکت در دولت دهم به وقوع پيوست.
از يک طرف حضور همه گروهها و جناحها باعث افزايش سطح مشارکت مدني خواهد شد و هم مي تواند بهتر و جامع تر به رفع اوضاع مملکتي بپردازد.
همه اميدواريم که انتخابات يازدهم صحنه تقابل و رقابت سالم و قانوني گروها، طيفها و احزاب قانوني کشور باشد و نيز اميد داريم که سکان دولت يازدهم به دست گروه و فردي باشد که بتواند مال توسعه، ارتقا و حفظ جايگاه واقعي و بحقه ايران در مجامع بين المللي باشد.
جمعه, اسفند ۰۴, ۱۳۹۱
معمای جشن پاکسازی میادین مین استان کرمانشاه !
نامه وارده - یش از دو دهه از پایان جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه جمهوری اسلامی میگذرد اما به دلیل وجود میادین مین ؛ گلوله ؛ بمب و توپ های عمل نکرده ؛ همچنان در روستا های مرزی شاهد قربانی شدن و شهادت ومجروحیت جمعی از هم وطنانمان و از جمله کشاورزان و دامداران شریف هستیم.
پاکسازی نقاط آلوده به مواد منفجره وظیفه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است . این عزیزان هم طی چند سال گذشته در این زمینه زحماتی را متحمل شده و شهدای عزیزی را تقدیم نموده اند که به روح مطهر آنان درود میفرستیم. در اواخر بهمن ماه سالجاری دعوتنامه ای برای جناب آقای دکتر حاج فتح الله حسینی نماینده مردم شرافتمند شهرستانهای سرپلذهاب ،قصرشیرین و گیلانغرب جهت شرکت در همایش جشن پاکسازی میادین مین استان کرمانشاه ارسال گردید.
ایشان علی رغم اینکه برای زحمات نیروهای جان بر کف پاکسازی میدانهای مین ارزش و احترام خاص قائل هستند و کار وزارت دفاع را در پاکسازی بخش اعظم مناطق الوده مثبت برآورده می نماید اما بر این باورند که هنوز مناطق مرزی حوزه انتخابیه اش بطور کامل پاکسازی نشده و این موضوع میتواند همچنان جان شیرین مردم بزرگوار منطقه را تهدید نماید. آقای حسینی تلاش برای حفظ جان موکلینش را وظیفه خویش دانسته و بر اساس سوگندی که برای دفاع از حقوق ملت در مجلس یادکرده است؛ خودم را ملزم به پیگیری موضوع میداند .
طبیعی است وقتی جشن پاکسازی مناطق آلوده به مین و مواد منفجره برگزار میشود یعنی در هیچ جای مناطق مرزی آزادشده که محل زندگی مردم است ؛ مین و مواد منفجره ای وجود ندارد تا جان مردم را تهدید نماید. این مسئله یعنی ان که مسئولان ذیربط رسما و علنا مسئولیت مشکلات احتمالی در این زمینه را تقبل کرده اند.
نماینده مردم هم همین را یاداور شده اند. ایشان طی نامه ای به وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح چنین نوشته اند: این موضع گیری قاطعانه و خدا پسندانه و با واکنش و استقبال گرم مردم حوزه ی انتخابیه مواجه شد و مردم طی تماسهای مکرر تلفنی و با نوشتن نامه ؛مراتب تقدیر و تشکر خود را نسبت به موضع گیری خدمتگزار خودشان در مجلس ابراز نمودند آنچه تعجب بر انگیز و جای سوال دارد این است که عده ای قلیل و انگشت شمار نسبت به موضع گیری این نماینده بر اشفته و عصبانی شده اند.
اگر چنانچه نماینده مجلس نسبت به سرنوشت و سلامت کشاورزان و دامداران سخت کوش و مردم شرافتمند منطقه بی توجه بود ؛ باید از وی انتقاد می شد اما برعکس حالا که وی چنین با صراحت و شجاعت از حق مردم دفاع نموده است ؛ عصبانی شده اند؟؟؟!!!حالا مردم با مطالعه متن نامه ارسالی حاج فتح الله حسینی خطاب به وزیر وزیر محترم دفاع قضاوت خواهند کرد که حق با کیست؟
چه کسانی دلسوز مردم بوده و برای دفاع از حق آنان از هیچ کوششی فرو گذار نمی کنند و چه کس یا کسانی برای خوش آمد فلان مسئول شهرستانی ویا استانی چشم خود را بر واقعیات بسته و به خطری که ای بسا در حال و آینده تعدادی از هم وطنانمان را تهدید می نماید ؛ بی توجه هستند . همانگونه که ملاحظه میشود نماینده مردم مطلب غیر عقلانی و بر خلاف خواسته و نظر مردم نگفته اند . ایشان بعنوان وکیل مردم بر این باورند که هنوز در منطقه مواد منفجره وجود دارد .
حالا هر یک از مقامات محلی و استانی و یا اشخاص دیگر نظری غیر از این دارند و مدعی هستند که هیچ مین و مواد منفجره ای در منطقه باقی نمانده است با شجاعت آن را بیان والبته مسئولیت جان کسانی که خدایی ناخواسته بعدها با این مواد برخورد خواهند نمود را رسما بپذیرند. در این صورت آقای حسینی علنا اعلام می نمایندکه نه تنها نامه خود را پس میگیرند بلکه رسما هم بابت اینکه چنین نامه ای نوشته اند؛ از مدعیان عدم وجود مواد منفجره ناشی از جنگ تحمیلی ؛ عذرخواهی خواهند نمود.
سخن آخر اینکه نوشته ها و مصاحبه های کسانی که مدعی هستند هیچ مین و مواد منفجره اب در سه شهرستان سرپلذهاب ، قصرشیرین و گیلانغرب وجود ندارند؛ بعنوان سند در حافظه مردم باقی خواهد ماند. اگر خدایی ناخواسته فردا و فرداها مین و گلوله های عمل نکرده جان شخص یا اشخاصی را با خطر مواجه نمود؛ چه جوابی برای مردم منقطه دارند؟ مخالفت نماینده مجلس نه گناه است نه جرم! اما نباید به خاطر مخالفت با نماینده چشم خود را بر حقایق ببندیم و حقوق مردم را پایمال نمائیم
جمعه, اسفند ۰۴, ۱۳۹۱
لزوم آموزش به زبان مادری
کرمانشاه پست : جلال جلالی زاده - هر چند یک روز گذشته اما زمان آن هرگز نمی گذرد ،ودیدم دوست عزیز جناب آقای دکتر هدایتی هم مطلبی را نگاشته بودند من هم لازم دانستم سخنان ایشان را از جنبه های مختلف بویژه دینی تاکید کنم.
1- در قرآن به زبان به عنوان یک نشانه الهی نام برده شده ومعلوم است که مخالفت لا نشانه های الهی مخالفت با خداست.
2- پیامبر(ص) صحابه را تشویق به یادگیری زبان های غیر عربی می کردند.
3-ازنظر روان شناختی آموزش به زبان مادری موجب درک بهتر مطلب می شود
4-از نظر اجتماعی سبب جذب آسان کودک در محیط اجتماعی می شود .
5- از نظر فرهنگی بهتر می تواند باگذشته فرهنگی خود ارتباط داشته باشد
6-از نظر عاطفی اورا از گسستگی عاطفی با محیط درسی حفظ می کند
7-از نظر آموزشی سبب بالا رفتن کیفیت وکمیت فراگیری می رشود.
8- تجارب جهانیدر چین از پنج زبان استفاده می شود،در هندوستان از 67 زبان استفاده می شود،در سوئیس از سه زبان استفاده می شود،در کاناداحتی از زبان های سرخ پوستان در امر آموزش استفاده می شود،در کشورهای اروپایی برای رکودکان مهاجر کلاس تشکیل می دهند.درسال 1967کارشناسان یونسکواظعار داشتند یکی از موفقیت های برنامه های تجریب درجهان سوم ارج نهادن به زبان های مادری است.
درزمان نمایندگی در یکی از نطق ها گفتم چرا نباید وزرا به خاطر عدم اجرای اصول قانون اساسی بویژه اصل 15 و19استیضاح نشوند ؟متاسفانه کسی توجه نکرد!!!!!!
جمعه, اسفند ۰۴, ۱۳۹۱
خواب سنگین بازار خودرو
دنیای اقتصاد - بعد از آزادسازی قیمت خودرو، هرچند برخی محصولات کاهش قیمتهای جزئی را به خود دیدهاند، اما به نظر میرسد که حرکت بازار همچنان کند است. گویی بازار به خوابی عمیق و گران فرو رفته است و مشتریان بازار هم قصد بیدار کردن این بازار را از خواب زمستانی ندارند. کارشناسان اقتصادی در این رابطه عقیده دارند که حرکت دوباره بازار به زمان نیاز دارد، زیرا وقتی قیمتها یکباره ۲ تا ۳ برابر میشوند مدتها زمان میبرد تا بازار دوباره رونق بگیرد، این زمان را کارشناسان حتی تا دو سال تخمین میزنند.
بر همین اساس از بازار خودرو خبر میرسد که مشتریها تمایلی به خرید ندارند و با وجود اینکه تنها یک ماه به تعطیلات نوروزی باقیمانده است جنب و جوش در بازار جای خود را به رکود داده است. به عقیده کارشناسان یکی از مهمترین دلایل این رکود وعدههایی است که مسوولان و خودروسازان به مردم میدهند. زیرا بر اساس این وعدهها، مردم انتظار کاهش قیمتها را دارند و سعی میکنند خرید خود را عقب بیندازند تا ببینند چه اتفاقی برای بازار رخ میدهد. در واقع مسیری که مسوولین و خودروسازان برای کاهش التهاب بازار در نظر گرفتهاند، از نظر کارشناسان مسیر اشتباهی است، زیرا افزایش قیمت یک محصول و سپس وعده کاهش قیمت دادن با هیچ فرمول اقتصادی همخوانی ندارد، زیرا مردم را به انتظار و عدم خرید وا میدارد و این اتفاق هم پیامدی ندارد جز رکود. هرچند این رکود تا کنون کاهش قیمت چشمگیری را به همراه نداشته و تنها قیمت برخی از محصولات داخلی را کمی کاهش داده است، کارشناسان عقیده دارند که انتظار برای کاهش قیمتی بیش از این، انتظاری بیهوده خواهد بود.
به گفته فعالان بازار در حال حاضر خرید و فروش در بازار اصلا جریان ندارد. با توجه به رقمهاي متفاوتی که این روزها از بازار خودرو شنیده میشود سعی بر این بوده که قیمتهایی که واقعيتر هستند در این گزارش به کار برده شود.
آنطور که فعالان بازار میگویند قیمت برخی از خودروها به دلیل کمبود عرضه به بازار با افزایش زیادی همراه است. بر همین اساس بهرغم تاکید مسوولان ایرانخودرو بر کاهش قیمت و افزایش تولید و عرضه، اتفاقا این هفته سمند EF7 خودروی کمیاب بازار بوده است. به گفته فعالان بازار این مدل سمند این روزها در بازار کمیاب شده است و حالا قیمتی برابر با ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. مدل دیگر این خودرو یعنی سمند LX اما نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته است و روی ۲۶ میلیون تومان مانده است. اما از خودروی ملی که بگذریم، یکی از محصولات لوکس ایرانخودروییها، یعنی سوزوکی کیزاشی فول از ۱۱۵ میلیون تومان به ۱۳۵ میلیون تومان رسید. گراند ویتارا، دیگر مدل این برند که در ایرانخودرو مونتاژ میشود از هفته گذشته نوسانی نداشته و روی ۱۲۳ میلیون تومان مانده است.
خانواده پژو اما همچنان در بازار یکهتازی میکند و بهرغم رکود بازار قیمتهایش همچنان در حال افزایش است. بر همین اساس ۲۰۶ تیپ ۲ از هفته گذشته تا کنون دو میلیون تومان افزایش قیمت داشته و حالا ۳۹ میلیون تومان است. V8 صندوقدار هم با یک میلیون افزایش قیمت ۴۴ میلیون تومان شده است. اما ۲۰۷ اتومات، V۹ و تیپ۶ طی هفته گذشته بدون تغییر بودهاند و به ترتیب روی ۵۷ میلیون تومان، ۵۴ میلیون تومان و ۵۳ میلیون تومان ماندهاند. تنها ۲۰۶ صندوقدار V۲۰ بوده که طی هفته گذشته با ۵۰۰ هزار تومان کاهش به ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
رکود بازار روی خودروهای دیگر هم تغییر چندانی مبنی بر کاهش قیمت نداشته است و در بیشتر موارد قیمتها یا ثابتند یا با نوسانی ۵۰۰ هزار تومانی بالا و پایین میشوند. بر همین اساس پژو ۴۰۵ دوگانهسوز با ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت نسبت به هفته قبل به ۲۷ میلیون تومان رسید و مدل بنزینی آن هم ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
پژو پارس سال هم بعد از رشد ۵۰۰ هزار تومانی خود در هفته گذشته، این هفته را آرام طی کرد و روی ۳۵ میلیون تومان ماند. از تندرهای ایرانخودرو و پارس خودرو هم خبر میرسد که هر دو آنها با کاهشی ۵۰۰ هزار تومانی همراه بودهاند. تندر که زمانی قرار بود خودرویی زیر ۱۰ میلیون تومان باشد حالا با وجود کاهش قیمت در کارخانه پارسخودرو به ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است و تندر ایران خودرو هم یک میلیون از آن ارزانتر است. تندر E1 هم مانند هفته قبل همان ۳۳ میلیون تومان است. اما ماکسیمایی که دیگر تولید نمیشود در بازار قیمتی بین ۱۱۴ و ۱۱۷ میلیون تومان دارد. مگان هم که این روزها دیگر به معنای واقعی کیمیای بازار شده است فعلا بدون تغییر است و هفتهای است که روی ۸۴ میلیون تومان مانده است.
روزگاری هم بود كه گذشتن از مرز ۱۰ میلیون تومان برای پرايد تابو بود، اما حالا تابوها کنار گذاشته شدهاند و پرايد مرزهای قیمتی را به سرعت پشت سر میگذارد. به این ترتیب پراید ۱۱۱ بعد از افزایش قیمتهای بیسابقه این هفته ۲۰۰ هزار تومان کوتاه آمد و از ۱۹ میلیون تومان به ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. ۱۳۱ و ۱۳۲ هم به ترتیب ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هستند. اما مزدا ۲ و مزدا ۳ هم این روزها در اوج هستند، هرچند مزدا۲ با کاهشی ۴ میلیونی در بازار روسفید است و ۷۳ میلیون تومان قیمت دارد. مزدا۳ هم تغییری نداشته و همان ۱۳۰ میلیون تومان است. رانا، محصول جدید و پرماجرای ایرانخودرو هم در بازار ۳۴ میلیون تومان است. وانت بار هم در مدل دوگانهسوز خود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
جمعه, اسفند ۰۴, ۱۳۹۱
انهدام باند خانوادگي تهيه و توزيع مواد مخدر در کرمانشاه
معاون هماهنگ کننده انتظامي استان کرمانشاه ، صبح امروز از انهدام يک باند خانوادگي مواد مخدر و کشف 152 کيلو گرم ترياک توسط ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر استان خبر داد .
به گزارش پايگاه خبري پليس ، سرهنگ عبدالکريم کرمي در تشريح اين خبر بيان داشت : در پي کسب اخبار و اطلاعاتي از منابع خبري مبني بر فعاليت يک باند خانودگي تهيه و توزيع مواد مخدر در سطح شهر کرمانشاه ، پيگيري موضوع در دستور کار ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر انتظامي استان قرار گرفت.
وي ادامه داد : کار اطلاعاتي ماموران پرونده حکايت از آن داشت اعضاي باند مذکور پس از تهيه مقادير قابل توجهي مواد مخدر از استانهاي شرقي کشور ، با استفاده از 2 دستگاه خودرو در مسير شهر کرمانشاه در حرکت مي باشند ، که در اين راستا اکيپ هايي از پليس مبارزه با مواد مخدر در محور شناسايي شده مستقر شدند .
سرهنگ "کرمي" افزود : در اين رابطه پس از مدتي گشت زني و کنترل خودروهاي عبوري ، 2 دستگاه خودرو حامل اعضاي باند شامل يکدستگاه پژو 405 و يکدستگاه وانت نيسان متوقف و جهت بررسيهاي بيشتر به پليس مبارزه با مواد مخدر انتقال داده شدند .
وي در ادامه اظهار داشت : در بازرسي هاي بعمل آمده از وانت نيسان مقدار 152 کيلو گرم ماده مخدر ترياک که به طرز ماهرانه اي در قسمتهاي مختلف خودرو جاسازي شده بود کشف و ضبط شد .
معاون هماهنگ کننده انتظامي استان کرمانشاه در خاتمه تصريح کرد : در اين عمليات کليه اعضاي باند شامل 2 برادر 23 و 31 ساله و همچنين يک زن و شوهر 28 و 36 ساله نيز دستگير شده و جهت سير مراحل قانوني تحويل مراجع قضايي شدند .
جمعه, اسفند ۰۴, ۱۳۹۱
عیدانه هفته آینده به حساب مردم واریز میشود
رئیس جمهور درباره زمان واریز عیدانه به حساب مردم خاطرنشان کرد: ان شاء الله هفته آینده عیدانه به حساب مردم واریز خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر محمود احمدینژاد صبح امروز (چهارشنبه) پس از جلسه هیئت در گفتگوی کوتاهی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره لایحه بودجه با بیان اینکه بررسی لایحه بودجه تمام شده است، گفت: اوایل هفته آینده درباره بودجه سخن خواهم گفت.
دوشنبه, بهمن ۳۰, ۱۳۹۱
دوشنبه, بهمن ۳۰, ۱۳۹۱
گرانی های کشور ؛ یادآور کوبای 2000
کرمانشاه پست : نرگس رضایی - دوستی می گفت هربار که فروشگاه می روم عمیقا احساس اصحاب کهف به من دست می دهد که از قیمت موجود شوکه می شوند. وقتی هم اعتراض می کنی بلافاصله قیمت دلار را پیش می کشند و دهها ادله راست و دروغ ردیف می کنند که در نهایت قیمت ها را تحت تاثیر سوء قرار داده است. حال آنکه برخی از این کالاها تولید داخل هستند و در تولید آنها هیچ ماده و ترکیب خارجی که بتوان با ارز خارجی آن را تهیه کرد استفاده نشده است. او تعریف می کرد حتی از یکی از فروشندگان شنیده که در چند ماه اخیر، گاه دو روز یک بار اتیکت قیمت برخی کالاها را عوض کرده اند. تایید کردم که این تجربه مشترک همه ما در خریدهای اخیر بوده و چه بسا در روزهای آینده اتیکت ها روزانه عوض شوند.
هرچند حرفهای این دوست به دلار و اپیدمی شدن آن بین فروشندگان ختم شد اما اغلب صحبتهایی که در مورد قیمتها می شود از شیر به سیاست می رسد و کمتر کسی را می بینی اعم از کارشناس اقتصادی و مردم عادی که وقتی بحث قیمتها و گرانی و دلار مطرح می شود، سیاست را در ماجرا دخالت نداده و اشاره ای مستقیم به دولت نکند. شکل گفتمانی که سال 2000 میلادی به خاطر فضای مشابه اقتصادی بین مردم کوبا مرسوم بوده و اغلب آنها صحبتهایشان را از سیگار برگ و دلار شروع می کردند و به سیاست می رسیدند.
در این کشور درآمدها به پسو (واحد پول کوبا) بود و کالاها به دلار. حقوق ها برای یک بار خرید در فروشگاه هم کافی نبود و مردم بیم گرسنگی داشتند.
اما اتفاق مهمی که در این بین افتاد این بود که مردم برای تامین هزینه های زندگی به دوز و کلک روی آوردند. طوریکه گفته می شود پاییز سال 2000 برای مردم کوبا دوران دوز و کلک و حقه بازی بود و اقتصاد زیرزمینی آشکارا عمل می کرد: فروش سیگار برگ های دزدی شده از کارخانه ها، فروش سیگارهای تقلبی که در برگ درختان موز پیچیده بودند، تاکسی های غیرقانونی که فقط دلار می گرفتند. تولیدکنندگان از وزن و حجم کالاها کم می کردند، صاحبان کلوب ها خدمات خود را در ازای دریافت دلار ارائه می دادند و بسیاری حقه ها و نیرنگ های کسب دلار که دولت سعی می کرد جلوی آنها را بگیرد. اما مسئله این بود که مردم دیگر نسبت به سابق کمتر از فیدل کاسترو می ترسیدند.
در چنین شرایطی دولت هم کالاهایی را از اسپانیا، فرانسه و مکزیک ارزان می خرید و 4/2 برابر به مردم می فروخت. دولت اسم این کار را "بازیافت ارز" می نامید. اما هزینه این بازیافت را شهروندان می پرداختند. آن هم با اقتصاد زیرزمینی. تجربه ای که این روزها در ایران تکرار شده و به شدت فضای آن روز کوبای 2000 را به ذهن متبادر می سازد. هرچند در برخی جزئیات تفاوت هایی را می توان مشاهده کرد اما در اصل اگر قرار باشد مقایسه ای در این رابطه صورت بگیرد فضای اقتصادی کوبا در سال 2000 شبیه ترین به حساب می آید.
دوشنبه, بهمن ۳۰, ۱۳۹۱
شوالیه آواز ایران، 63 سالگی ات مبارک
ما یک همشهری داریم که شوالیه صدایش می کنیم، همشهری که امروز 63 ساله می شود. این کلمه همشهری وقتی برای نام او به کار می رود چقدر افتخار به دنبال دارد، افتخار برای همه مایی که امروز بدون حضور خودش در این شهر، زادروزش را پیروز می داریم.
نه هدیه ای برازنده اش پیدا شد و نه کارت تبریکی. برای تبریکش دلهامان را به قلم می سپاریم تا خودش کلمات را گویا کند، چند بار نوشتم و پاک کردم و باز نوشتم و پاک کردم فقط و فقط برای یک تبریک ساده. البته فکرش را که می کنم چندان هم ساده نیست، مثلا اگر 29 بهمن به آخر می رسید و او به دنیا نمی آمد و یا به دنیا می آمد اما در یک شهر دیگر، بعد ما وقت و بی وقت به چه کسی باید افتخار می کردیم؟
وقتی صدایش را بین نوای سازها رها می کند، وقتی کشورهای مختلف اروپا میزبان کنسرت هایش می شوند و هزاران ایرانی آن طرف مرزها هوای ایران را از موسیقی او نفس می کشند، وقتی بخشی از جشنواره های فرانسه و برزیل و ایتالیا و مراکش را به اجرای زنده او می سپارند، یعنی خیلی حرف برای گفتنم داری مرد.
ما عادت کرده ایم وقتی نام آواز اصیل ایران جایی هست، تو میکروفون را در دست گرفته باشی و بین نوازنده های گروهت بنشینی ونغمه پردازی کنی. عادت کرده ایم مثنوی های مولانا و حماسه سرایی های 30 ساله فردوسی را از زبان آهنگ های تو بشنویم، عادت کرده ایم در" مثنوی موسی و شبان" تو گم شویم و عرفان نو را تجربه کنیم، عادت کرده ایم تو برایمان در شاهنامه پژوهش کنی و پژوهش هایت را به قالب موسیقی مقامی بکشانی و به گوش ها و دل های ما تحویل دهی.
به نوآوری ها و ابتکارهای خلاقانه ات هم عادت کرده ایم، به اینکه شعر نو را برایمان آواز کنی و این بار تنبور را به شیوه ای نو در کنار گروهت برایمان بنوازی.
شوالیه آواز ایران که نامیده می شوی یعنی همه دنیا می دانند تو همان کودک زاده کرمانشاه هستی که صدایت را از پدرت به ارث بردی، همان کودک 9 ساله ای که اولین برنامه هنری خود را در رادیو کرمانشاه اجرا کرد، همانی که پیش استادهای بزرگ آواز و ساز زدن آموخت، همان که موسیقی محلی و کردی را با زبانی تازه نت زد.
شوالیه کرمانشاهی ما در سالن های معروف دنیا اجرا دارد، از جشنواره های برزیل و ایتالیا و کشورهای اروپا مقام می آورد،ا ما خوی و نوشهر و قزوین را فراموش نمی کند و به هوای زلزله زده ها کنار ارگ بم آواز می خواند.
ساکن تهران شد و با "سخن تازه" اش "آتشی در نیستان" زد، از "زمستان" خواند و از "لولیان"، "آواز اساطیر" را ساز کرد و یک عالمه از مردم ایران با آلبوم هایش لحظه به لحظه خاطره دارند.
با "حیرانی" و "بنمای رخ" و "لاله بهار" و "کیش مهر" و "چاووش" و 40 آلبوم که او می خواند و از کنارصدایش می توان صدای چندین ساز را شنید.
29 بهمن ماه سال 28 شهرام ناظری در کرمانشاه زاده شد، 30 سالی هست که می خواند و می نوازد و برای ایران و کرمانشاه افتخار می آفریند، 30 سالی هست که با صدا و چه چه هایش زندگی می کنیم. هر کدام از ما از بین 40 آلبومش چندتایی را در خانه داریم و از آوازهایش عرفان مولانا و حماسه فردوسی درس می گیریم.
شهرام ناظری شوالیه آواز ایران است، سه تار دست گرفت و از سال 54 تا کنون نام برتر موسیقی و آواز ایران را به او می دهند و از جای جای دنیا نشان طلا دارد.
زادروزش امروز است و خوب بهانه ای به دستمان داده تا یادش کنیم و این یاد را با افتخار همراه کنیم. امروز زادروز اویی ست که همیشه باید صدایش پویا باشد و از بین صدای تنبور و تار و سه تار و دف و نی ماهرانه عبور کند و به قلب ما بچسبد. اویی که باید موسیقی مقامی و کردی و آواز اصیل ایرانی را برای من بخواند و ساز هم بزند.
شهرام ناظری یعنی اصالت آواز ایران، یعنی صدا و سه تار، زادروزش پیروز.
نوشتار از فاطمه کمانی، خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه
دوشنبه, بهمن ۳۰, ۱۳۹۱
از افتتاح دفتر همکاریهای علمی و فرهنگی تا تبادل دانشجو میان ایران و اقلیم کردستان
دفتر همکاریهای علمی و فرهنگی ایران و اقلیم کردستان عراق، با حضور «ناظم دباغ» نماینده اقلیم کردستان عراق و نخستین هیئت بلندپایه علمی و فرهنگی اعزامی به همراه جمعی از مدیران پژوهشکده فرهنگ و هنر و معماری جهاد دانشگاهی در آن پژوهشکده افتتاح شد.
به گزارش کرمانشاه پست در مراسم افتتاحیه، ناظم دباغ در سخنانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و اجتماعی کردستان عراق با ایران گفت: «همکاری دو جانبه در حوزههای علمی و فرهنگی امری ضروری است که افتتاح این دفتر میتواند آغازی برای این همکاریها و توسعه آن باشد».
عسکری قائم مقام پژوهشکده، در این مراسم ضمن اشاره به اشتراکهای فرهنگی دو طرف گفت: «جهاد دانشگاهی در بخشهای مختلف دارای دستاوردهای علمی و پژوهشی فراوانی است که استفاده و انتقال این تجربهها میتواند گام موثری در رونق و شکوفایی اقلیم کردستان عراق باشد»
همچنین معاون دانشجویی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری ایران و مشاور آموزش عالی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در نشستی مشترک برای تبادل استاد و دانشجو ودیگر همکاریهای فرهنگی اعلام آمادگی کردند.
بنابراین گزارش نشست هیئت عالی اقلیم کردستان عراق با معاون دانشجویی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری ایران به منظور تبادل فرهنگی در دفتر آن معاونت برگزار شد.
دکترمحمود ملا باشی معاون دانشجویی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در نشست همکاری فرهنگی میان ایران و کردستان عراق ضمن اعلام آمادگی برای بورسیه دانشجویان اقلیم کردستان عراق گفت: « به غیر از بورسیه دانشجویان، آمادگی پذیرش دانشجویان آزاد را نیز داریم. به طور مثال در مقطع کاردانی 300 تا 400 هزار صندلی خالی وجود دارد که با استفاده از این ظرفیت دانشجویان اقلیم می توانند آموزش های لازم را فرا گیرند. البته ما می توانیم دانشجویان دوره دکترا را برای فرصت های مطالعاتی پذیرش کنیم به گونه ای که در یک فرصت شش ماهه آنها با یک مقاله جهانی به کشور باز خواهند گشت. ما آمادگی تبادل استاد را نیز داریم».
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر 60 هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور تحصیل می کنند در حالی که تنها حدود 14 هزار دانشجوی خارجی در ایران به تحصیل اشتغال دارند.
«شیرزاد احمد نجار» مشاور آموزش عالی نخست وزیر اقلیم، در این جلسه به پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: دانش و معرفت یک مسئله انسانی است که ملت ها را به هم نزدیک می کند. یکی از سیاست های حکومت اقلیم، حمایت از دانشگاه و پیشرفت علمی است. به گونه ای که در دولت فعلی تاکید ویژه ای بر آن شده است و 10 تا 15 درصد از بودجه در منطقه اقلیم به سیستم آموزش عالی اختصاص داده شده است.
شیرزاد گفت: ما نیز مایل هستیم که تعداد دانشجویان اعزامی به ایران بیشتر شود که امیدواریم مسئولان ایرانی در این زمینه همکاری لازم را به عمل آورند.
« طلعت طاهر محمد» رییس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه صلاح الدین اربیل هم از نیاز این دانشگاه به استاد زبان فارسی خبر داد و گفت: ما در این باره نیازمند حمایت ایران از زبان فارسی هستیم. همچنین درخواست داریم که کشور ایران زمینه را برای پذیرش دانشجویان این رشته در ایران فراهم آورد.
یکشنبه, بهمن ۲۹, ۱۳۹۱
برای استاد شهرام ناظری و غریبانه زیستنش در استان کرمانشاه !
کرمانشاه پست : فرزاد پورمرادی – استاد شهرام ناظری 63 ساله شد . من به همین نام می خوانمش . باندازه ای بزرگ است که تمام تعاریف و تمجیدها را پشت سرنهاده و نیاز به تمجید و غلو کردن ندارد.
کرمانشاه در کنار سه هزار آثار باستانی اش بدون شهرام ناظری اش کامل نخواهد شد و با آن عجین شده است .
آنچه اما نگارنده را به تعجب واداشت سکوت متولیان فرهنگی و … در باب تمجیدی برای استاد حداقل در سطح کرمانشاه بود . معمول است تکریم بزرگان در جوامع متمدن . آنهم برای کشوری به قدمت ایران و استانی به بلندای کرمانشاه .
به همین نمونه هایش می شود اکتفا کرد که قامت مقاماتش به اندازه بزرگی این خطه کشور نیست و این نباید سبب کدورت آنها شود . کمی تأمل کنند درمی یابند پایین تر از خاکش نشسته اند .
استاد ناظری نه وابسته به آنهاست و نه خود را فراتر از کرمانشاه می بیند بلکه در قلب تک تک کرمانشاهیان و ایران و فرهنگ دوستان دنیا جای دارد چه اگر غیر این بود شوالیه ادب و هنر فرانسه ؛ هنرمند برتر آسیا و مورد تکریم دبیرکل سازمان ملل متحد قرار نمی گرفت . بنظر غریبگان آنسوی آب بهتر به تکریم بزرگان ما می پردازند !
و چه بد خواهد بود اگر دستان احترام در برابر بزرگان عرصه فرهنگ ؛ هنر و فرهیختگان هر کشوری کوتاه شود . آنچه امروز دیدم کوتاه شدن همین دستان بود . دریغش کردند و نباید می شد . حداقل بیاد شنیدن های نازنین استاد می افتادند که روحشان را تازه می کرد و لبخند محبت بر لبانشان جاری می ساخت . دو خطی تمجید مشکل ساز نمی شد و به کسی بر نمی خورد .
سخن فراوان است و گفتن تا بخواهی … اما در این روز خجسته تولد استاد شهرام ناظری را به تمام فرهنگ دوستان ایران و سراسر دنیا تبریک می گویم .
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
جزئيات طرح ساماندهي مبادلات ارزي مرزنشينان
جزئيات اقدام جديد دولت براي ساماندهي مبادلات ارزي مرزنشينان و همچنين ساقط شدن اعتبارکارتها و دفترچههاي فعلي مرزنشيني و مزاياي دريافت کارت جديد مرزنشينان اعلام شد.
به گزارش کرمانشاه پست جواد اسماعيلي در گفتگو با مهر از طرح جديد دولت براي ساماندهي مبادلات ارزي مرزنشينان کشور خبرداد و گفت: بر اساس طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت، ساماندهي مبادلات ارزي مرزنشينان بر اين اساس صورت ميگيرد که سالانه در دو نوبت، مرزنشينان کشور يا تعاونيهاي مرزنشيني که از سوي آنها وکالت دارند،بامراجعه به سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت مربوطه، سهميه ارزي مرزنشيني دريافت ميکنند.
وي تصريح کرد:درحال حاضر روند تخصيص ارز به مرزنشينان در نقاط مرزي کشور، به صورت جزيرهاي و دستي دنبال ميشود؛ به اين معنا که هر استان به صورت جداگانه، کارت مرزنشيني يا دفترچهاي را براي مرزنشينان صادر کرده است و فرآيند تخصيص سهميه ارزي هم به صورت دستي صورت ميگيرد.
وي برآورد تعدادخانوارهاي مرزنشين رايک ميليون و 700هزارخانوارعنوان کردوبا بيان اينکه کارتهاي صادره تنها به سرپرستان خانوار تعلق ميگيرد، گفت: تخصيص ارز اما به تعداد افراد خانوار صورت ميگيرد؛ به اين ترتيب که به ازاي هر عضو خانواده مرزنشين، سالانه 120 دلار ارز تخصيص مييابد. البته در استانهاي غيرمحروم، سهميه ارزي مرزنشيني 60 دلار است.
وي تصريح کرد: کالاهايي که مرزنشينان مجاز به واردات آن هستند، هر ساله از سوي دولت اعلام ميشود که بر اين اساس، امسال 65 قلم کالا در اين فهرست قرار ميگيرد؛ البته بسته به نظر دولت ممکن است در مقاطع زماني اين کالاها نياز به بازنگري داشته باشند.
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
حضرت آيت الله خامنه اي : اتهام رئیس یک قوه نسبت به دو قوه مجلس و قضاييه خلاف شرع، قانون و اخلاق بود
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب صبح امروز (شنبه) در ديدار هزاران نفر از مردم تبريز، در سخناني نكات مهمی را درباب مسئله اخيري كه در مجلس روي داد بيان كردند.
به گزارش کرمانشاه پست به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری ؛ معظم له با اشاره به ناراحتي ملت و نخبگان از اين مسئله افزودند: اين قضيه بد و نامناسب، بنده را نيز از دو جهت ناراحت و متأثر كرد يكي از بابت اصل وقوع ماجرا و ديگري بابت ناراحتي مردم از اين قضيه.
ايشان افزودند: در اين ماجرا متأسفانه رئيس يك قوه به استناد يك اتهام ثابت نشده و حتي مطرح نشده در دادگاه، دو قوه ديگر يعني مجلس و قوه قضاييه را متهم ساخت كه كاري بد، غلط، نامناسب، خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق بود.
رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: اين رفتار، حقوق اساسي مردم را نيز تضييع كرد چرا كه زندگي در «آرامش و امنيت رواني و اخلاقي»، جزو حقوق اساسي ملت است.
رهبر انقلاب تأكيد كردند: بنده فعلاً نصيحت مي كنم كه اين كار شايسته اي براي نظام جمهوري اسلامي نيست.
ايشان استيضاح اخير را نيز كاري غلط خواندند و افزودند:استيضاح بايد فايده اي داشته باشد اما چند ماه مانده به پايان كار دولت،استيضاح يك وزير آن هم به خاطر مسئله اي كه مربوط به وزير نيست،چه علت و فايده اي دارد؟
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در داخل مجلس هم كساني حرفهاي نامناسب بر زبان آوردند كه آن هم غلط بود.
ايشان خاطرنشان كردند: دفاع رئيس محترم مجلس هم قدري زياده روي بود و لزومي نداشت.
رهبر انقلاب تأكيد كردند: نه آن متهم كردن، نه آن برخورد كردن و نه آن استيضاح، مسائل مناسبي نبود.
رهبر انقلاب با اشاره به حمايتهاي خود از مسئولان كشور افزودند: بنده باز هم كمك مي كنم اما اين رفتارها، متناسب با سوگندها و تعهدات نيست، مسئولان عظمت ملت را ببينيد و رفتاري شايسته اين ملت انجام دهند.
ايشان تأكيد كردند: مسئولان،دولت و مجلس، همه تلاشهاي خود را براي حل گره ها و مشكلات اقتصادي مردم و كشور متمركز كنند زيرا همانطور كه چند سال پيش گفتم دشمن نقشه ها و توطئه هايش را در مسائل اقتصادي متمركز كرده است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: چند سال قبل درباره مبارزه با فساد اقتصادي، نامه اي به رؤساي قوا نوشتم مكرر مي گويند فساد اقتصادي اما اين كار به زبان گفتن تمام نمي شود بلكه نيازمند مبارزه عملي است، در عمل چه كار شد؟ در عمل چه كار كرديد؟ اين مسائل انسان را متأثر مي كند.
رهبر انقلاب افزودند: تقوا، تقوا، تقوا!، از مسئولان توقع داريم با صبر، ميدان ندادن به احساسات سركش و ملاحظه مسائل كشور، همه توان و نيروها را براي حل مشكلات مردم متمركز كنند و حالا كه دشمني هاي دشمن شدت يافته، آنها هم رفاقتهايشان را شدت دهند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: انشاءالله اين نصيحت خيرخواهانه و مشفقانه مورد توجه مسئولان بخصوص مسئولان بالا قرار گيرد و به آن پايبند باشند.
ايشان خاطرنشان كردند: البته گله امروز من از برخي سران و مسئولان موجب نشود عده اي راه بيفتند و عليه اين و آن شعار دهند كه با اين كار هم مخالف هستيم.
رهبر انقلاب اسلامي، با انتقاد صريح و شديد از اقدام اخير برخي افراد در بر هم زدن مجلس سخنراني رئيس مجلس در قم افزودند: اينكه عده اي برخي را ضدولايت و ضد بصيرت بنامند و شعار بدهند نظير آنچه اخيراً در قم روي داد، اقدامي غلط است و بنده كاملاً مخالف اين كارها هستم كه قبلاً هم نظير آن در مرقد مطهر حضرت امام (ره) اتفاق افتاد و به مسئولان تذكر دادم جلوي اين كارها را بگيرند.
رهبر انقلاب افزودند: كساني كه راه مي افتند و شعار مي دهند اگر واقعاً حزب اللهي و مؤمن هستند بدانند كه اين كارها به ضرر كشور و خلاف شرع است و اگر هم اعتنايي به اين حرفها ندارند كه حسابشان جداست.
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی+شنبه
قیمت خودروهای پرتیراژ داخلی در سطوح قیمتی فعلی نوسان دارد و امروز نیز قیمتها کاهش ناچیزی نسبت به روز گذشته نشان میدهند.
به گزارش ایسنا، قیمت فعلی خودروهای پر تیراژ داخلی به شرح زیر است:
نوع خودرو | قیمت بازار |
سایپا 111 | 18 میلیون و 500 هزار |
سایپا 131SL | 17 میلیون |
سایپا 131SX | 18 میلیون |
تیبا | 22 میلیون |
تندر 90 پارس خودرو E2 | 37 میلیون و 500 هزار |
مگان | 81 میلیون |
ماکسیما | 110 میلیون |
206 صندوقدار V8 | 45 میلیون |
206 صندوقدار V9 | 56 میلیون |
تندر 90 ایران خودرو E2 | 36 میلیون و 500 هزار |
پژو پارس سال | 35 میلیون و 500 هزار |
پژو 405 | 26 میلیون |
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
واریز عیدانه 70 و 90 هزار تومان به هفته آینده موکول شد
عیدانه ۷۰ و ۹۰ هزار تومانی دولت و مجلس به مردم که قرار بود در هفته جاری واریز شود، به هفته آینده موکول شد.
به گزارش کرمانشاه پست به نقل از مهر ، براساس توافق دولت و مجلس، کمک اقتصادی به اقشار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۲۰ هزار تومان بیشتر از سایر اقشار جامعه خواهد بود. برهمین اساس، هر ایرانی ۷۰ هزار تومانی و اقشار تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ۹۰ هزار تومانی به عنوان کمک اقتصادی شب عید دریافت خواهد کرد.
براساس اطلاعات رسیده، عیدانه ۷۰ و ۹۰ هزار تومانی دولت و مجلس به مردم که قرار بود در هفته جاری واریز شود، به هفته آینده موکول شد. در همین حال، احتمال واریز همزمان عیدانه ۷۰ یا ۹۰ هزار تومانی دولت و مجلس به مردم و یارانه نقدی اسفندماه امسال (۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی به ازای هر نفر) در هفته آینده وجود دارد.
براساس برنامهریزیهای انجام شده، بیش از ۷۳ میلیون ایرانی این کمک را دریافت خواهند کرد. کل اعتبار کمک اقتصادی شب عید۲٫۷ میلیارد دلار اعلام شده است که قرار است از صندوق توسعه ملی برداشت شود. براساس برنامهریزیهای انجام شده، قرار است این دلارها با نرخ مبادلهای تبدیل به ریال شوند تا در مدیریت بازار ارز نیز تاثیرگذار باشند.
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
فریدون معتمدیان سخنگوی خانه مطبوعات ایران شد
دومین انتخابات خانه مطبوعات ایران شب گذشته برگزار و در پی آن اعضای جدید هیئت مدیره این خانه انتخاب شدند.
به گزارش کرمانشاه پست محمد کریم کاظم پور مدیرعامل خانه مطبوعات ایران در گفتوگو با فارس با اشاره به انتخابات شب گذشته خانه مطبوعات، گفت: دیشب شاهد برگزاری دومین انتخابات خانه مطبوعات ایران در تهران بودیم و از سراسر کشور منتخبین استانها حضور داشتند.
وی ادامه داد: پس از بحث و بررسیهای فراوان در خصوص بندهایی از اساسنامه و همین طور ارائه گزارش هیئت مدیره؛ انتخابات دور جدید خانه مطبوعات ایران برگزار شد.
وی اظهار داشت: در این انتخابات اعضای جدید هیئت مدیره خانه مطبوعات ایران انتخاب شدند.
بر این اساس محمد کریم کاظم پور مدیرعامل، ابوالحسن میری از استان سیستان و بلوچستان رئیس هئیت مدیره، محمد تقی زرین چنگ از استان فارس نائب رئیس، سید حسین اصغری از استان خراسان جنوبی خزانه دار، مهران محمدی از استان اردبیل منشی، امید هلالی از استان خوزستان عضو هئیت مدیره، فریدون معتمدیان از استان کرمانشاه عضو هئیت مدیره، علی منصوری از استان گلستان عضو هئیت مدیره، زریر حجتی از استان کهگیلویه و بویراحمد عضو هئیت مدیره، محمد جعفر ایرانی از لرستان عضو هئیت مدیره و مهدی کریمایی از استان البرز عضو هئیت مدیره انتخاب شدند.
جواد آذر نگار از استان یزد و محمدرضا عارف از استان همدان به عنوان بازرسان هیئت مدیره و فریدون معتمدیان از سوی مدیرعامل به عنوان سخنگوی خانه مطبوعات ایران انتخاب شدند.
در این جلسه پاک آئین مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد طی سخنانی بر ضرورت فعالیت انجمنهای صنفی در کشور تاکید کردند.
خانه مطبوعات ایران از همه دوستانی که در انتخابات شرکت داشته و امکاناتی که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برای برگزاری انتخابات این خانه در اختیار اعضا قرار داده، تشکر و نگاه بیطرفانه وزارت ارشاد را علی رغم فشارها ارج مینهد.
پرداختن به امور صنفی مطبوعات کشور بخصوص مطبوعات محلی و استانها از جمله وظایف اصلی خانه مطبوعات ایران است.
شنبه, بهمن ۲۸, ۱۳۹۱
رئیس قرارگاه عمار: اگر دشمن بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت حفظ سوریه است !
آفتاب: حجت الاسلام مهدی طائب، در جمع مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم گفت: تردیدی نیست که علت اصلی این مشکل تحریم است.
وی با بیان اینکه شاید بگویید مگر این طور نیست که ۳۴ سال است که تحریم هستیم اما در هیچ دورهای گرانی افسارگسیختهای به این گونه نداشتهایم، که قیمتها ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کند، گفت: شاید پاسخ شما به این سؤال این باشد که اصولگراها کار بلدنیستند زیرا وقتی روی کار آمدند و قدرت به دستشان افتاد، اوضاع مملکت اینگونه شد.
«خبرگزاری دانشجو»، نوشت: این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: ممکن است به تعبیر شما اینگونه باشد که میرحسین موسوی و هاشمی در دولت کارگزاران و سازندگی و حتی خاتمی در دوران اصلاحات هیچ گاه اجازه ندادند که گرانی افسار گسیختهای به این شکل ایجاد شود.
اینگونه تحریم برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد
رئیس قرارگاه عمار با رد این ادعاها عنوان کرد: اینگونه نیست زیرا در این دولت اولین بار بود که چنین تحریمهایی بر کشور تحمیل شد.
وی با بیان اینکه هیچ یک از دولتهای گذشته با چنین تحریمهای مواجه نبودند، گفت: کشور ما همیشه در واردات تحریم بود، جنس به ما نمیفروختند اما هیچ گاه این گونه نبود که ما تحریم صادراتی شویم و جنس ما را نخرند.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: ستون فقرات جنس صادراتی ما نفت است که برای اولین بار تحریم نفتی شدهایم.
وی با طرح این سئوال که چه فرقی بین تحریم صادرات و واردات است، گفت: اینگونه نیست که اصولگراها کار بلد نیستند و اینگونه نیست که بگویم این دولت در سیاست خارجی طوری عمل کرد که اتفاقی که بیش از بیست سال از جانب دشمن رخ نداده بود دراین دولت اتفاق افتاد.
طائب با اشاره به اینکه شاید این چنین استباط شود که دولت فعلی با غرب چنان صحبت کرده که آنها را سرلج آورده است، بنابراین این دولت مقصر است، افزود: اگر دشمن و خودمان را خوب بشناسیم میفهمیم که زبان و مدل گفت و گو اثری ندارد؛ ذات ما برای آنها مشکل دار است، ما و آنها مثل جن و بسم الله هستیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با طرح این سئوال که چرا ما تحریم نفتی کردهاند، عنوان کرد: در تحریم واردات پول داریم و هر وقت پول وجود داشته باشد مشکلات حل است زیرا در این عالم تنها جایی که پول به درد نمیخورد آنجاست که سرکارت با انسان دیندار باشد اما جایی که افراد دینشان پولشان است همه سر وکارشان پولشان است.
رئیس قرارگاه عمار با تاکید بر اینکه تولیدکننده مصرف کننده را تحریم نمیکند بلکه دولت واسطه است که تحریم میکند، گفت: اگر بتوانیم این دولت را دور بزنیم تحریم از بین میرود.
قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیتش دور زدن تحریمهاست
وی با اشاره به اینکه در ۳۴ سال گذشته ما همواره تحریم بودهایم اما همیشه هر چه خواستیم برایمان رسیده است، افزود: قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیتش دور زدن تحریمها بود.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در مهندسی معکوس حرف پنهانی برای ما نمانده است، خاطرنشان کرد: اگر پول داشته باشی، همه چیز حل است اما مسئله اینجاست که در تحریم صادراتی پول نداریم و وقتی پول نداشته باشیم تحریمها قابل دور زدن نیست.
طائب تاکید کرد: ما برای اولین بار تحریم صادراتی شدیم اما اینکه چرا برای اولین بار تحریم صادراتی شدیم به این دلیل است که نفت ما برای آنها حکم نفس دارد.
رئیس قرارگاه عمار با تاکید بر اینکه ما باید مطالعه عمیق بر روی انرژی در دنیا انجام شود، گفت: امروز زندگی انسان با نفت گره خورده است؛ پزشکی، ترابری، پوشاک، روشنایی، مواد دارویی و .... همه وابسته به نفت است و اگر یک روز برق از بین برود پزشکی تخصصی در تمام دنیا تعطیل میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ذخایر نفت در کل دنیا محدود است، افزود: سال ۵۶ ایران روزانه ۶ میلیون بشکه نفت صادر می کرد که غرب تمام این ۶ میلیون بشکه را میخرید و مصرف میکرد.
وی ادامه داد: در همین دوران عربستان ۹ میلیون بشکه نفت صادر میکرد اما بعد از پیروزی انقلاب کشورهای غربی به این فکر افتادند که این ۶ میلیون بشکه نفت را از کجا بیاورند به همین دلیل دل به بازرگان بستند که این دولت موقت میرود و بر میگردد؛ دل به بنیصدر بستند اما امام نگذاشتند.
رئیس قرارگاه عمار گفت: در دوران جنگ به یک حمله انتحاری دست زدند که نوار نفتی ایران را بگیرند اما فقط توانستند نفت شهر را تسخیر کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه سنگین ترین حملات بر ایران در سال ۶۵ صورت گرفت، افزود: آنها انتظار داشتند با پایان جنگ قضیه حل شود و عراق در گردانه تولید نفت قرار گیرد اما اینگونه نشد زیرا عراق به کویت حمله کرد و باز هم وارد این چرخه نشد.
طائب عنوان کرد: در سال ۶۴عربستان تولید ۹ میلیونی نفت را به ۱۴ میلیون رساند و این باعث شد که نفت را بیش از آنچه روال بود از زیرپاهایشان بیرون بکشند و در عین حال نفت در عراق و ایران مدام در حال دِپو شدن بود.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در طول زمان این روند باعث شد که به یکباره افت تولید نفت در این کشور به وجود آمده و مصرف نفت بالا برود، ادامه داد: اگر در این دوره ما نفت را از بازار قطع میکردیم آمریکا و کشورهای اروپایی مرده بودند.
وی با اشاره به حمله آمریکا به عراق گفت: آمریکا با این استدلال که به عراق حمله میکنم و در یک پروسه شش ساله، چاه زده و مشکل بازار را حل میکنم عراق را گرفت اما هر جا دکل زد آن دکل منفجر شد.
طائب تاکید کرد: این روند در حالی بود که آمریکا هیچ نفتی به دست نیاورد اما چهار هزار میلیارد دلار در این کشور پول خرج کرد.
رئیس قرارگاه عمار با تاکید بر اینکه جهان استکبار به خاطر فقدان نفت به حالت مرگ رفت، ادامه داد: آنها معتقدند در این ماجرا ایران مقصر است چرا که ایران نگذاشت آنها نفت ببرند، آنها گمان می کنند هر اتفاقی که رخ میدهد به گردن سپاه قدس است.
طائب با اشاره به اینکه دراین جریان آمریکا و غرب مسابقه مرگ- مرگ راه انداخت و نفت را نخرید، گفت: درآمد ما از نفت است اما آنها مسابقه مرگ-مرگ راه انداختند و گفتند نفت را نمیخریم یا میمیریم یا طرف مقابل را شکست می دهیم اما فقط خدا بود که در این شرایط میتوانست وارد میدان شده و مشکل را حل کند.
وی با اشاره به اینکه در چنین شرایطی دو ابر جمعیت یعنی هند و چین می گفتند که ما درحال زمین خوردن هستیم،ادامه داد: اگر چین به زمین می خورد دنیا را با خود به ته زمین می کشید چرا که واردات از چین تنها ایران را خراب نکرده بلکه تمام اروپا و آمریکا را خراب کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: از این رو ۱۱ کشور از خرید نفت استثناء شدند که چین، ژاپن، هند و اسپانیا از جمله آنها بودند اما در این بین پنج کشور از جمله ایتالیا، پرتقال و یونان تقاضای نفت نسیه کردند چون برای آنها دیر شده بود و دیگر پولی نمانده بود.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به اینکه در کشور یونان برای بقاء جزیره فروختند، گفت: وقتی شش کشور نفت ایران را خریدند دوباره ۴۰ درصد از نفت ما خریده شد، ما از مرگ درآمدیم و وارد بحران شدیم.
وی تصریح کرد: بنابراین این قضیه ربطی به این دولت و آن دولت ندارد وقتی جنگ شد همه باید وارد میدان شوند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه باید در چنین شرایطی مدیریت مناسبی در کشور انجام میشد، خاطرنشان کرد: باید این شرایط به درستی مدیریت میشد تا فشار کمتری به مردم تحمیل شود باید یک جراحی انجام میشد اما نه تنها جراحی نکردند بلکه در برخی موارد همچون بازار ارز خیانت هم صورت گرفت.
طائب با تاکید بر اینکه اصل مبنای سه برابر شدن قیمتها، ارز است، گفت: بار فشار این مسئله روی حقوق بگیران است چون در چنین شرایطی حقوقها سه برابر نشد.
وی با بیان اینکه وقتی جنگ شد یک عده به امام گفتند که شما بد حرف زدید و باعث شروع جنگ شدید، گفت: امام در پاسخ به اینها فرمود: این جنگ از الطاف خفیه است و باید قدر بدانیم؛ امروز که نگاه میکنیم میبینیم اگر جنگ نبود ما نبودیم چرا که بسیاری از چیزها را در این جنگ یاد گرفتیم.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به اینکه سال آینده در این تاریخ هیچ خریدار نفتی نخواهیم داشت زیرا اوضاع همه به اوضاع یونان تبدیل شده است، افزود: اوضاع اقتصادی دنیا مانند سرعت نور در حال زمین خوردن است.
این استاد حوزه ودانشگاه با اشاره به تاکیدات رهبری بر شعارهای اقتصادی ادامه داد: در ابتدای سال رهبر انقلاب حمایت از تولید ملی حرف زدند اما هیچ کس به این مسئله گوش نکرد.
اگر تا سال آینده اقتصادمان را از نفت جدا نکنیم با اقتصاد جهان زمین می خوریم
طائب با بیان اینکه درآمد نفتی وسوسه انگیز است و زحمتی ندارد، خاطرنشان کرد: اگر تا سال آینده اقتصادمان را از نفت جدا نکنیم با اقتصاد جهان زمین میخوریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره بحران سوریه و مواضع جمهوری اسلامی ایران در برابر آن گفت: سوریه استان سی و پنجم و یک استان استراتژیک برای ماست.
رئیس قرارگاه عمار افزود: اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم میتوانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر سوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمیتوانیم نگه داریم.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروز در دنیا فقط یک تهدید برای ما وجود دارد که آن هم رژیم صهیونیستی است گفت: رژیم صهیونیستی انگیزه و امکان برای حمله را دارد و در عین حال برای این کار هیچ مانعی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه تا یک کشور نیرو و پول نداشته باشد عملیات جنگی شروع نخواهد کرد افزود: در کشورهای اطراف ما همچون افغانستان، پاکستان، عراق یا عربستان یکی از عوامل را ندارند یا پول ندارند یا نیرو ندارند پس ما تهدید منطقهای نداریم.
آمریکا نه پول دارد و نه نیرو
طائب به تهدید فرامنطقهای اشاره کرد و گفت: در تهدید فرامنطقهای آمریکا برای ما حکم دشمن یکهبزن را دارد اما این کشور نه پول دارد و نه نیرو دارد؛ آمریکا از نظر نیرو دستش خالی است و نفراتش جنگی نیستند.
این استاد حوزه و دانشگاه به اوضاع اقتصادی و ضرورتی آن در حمله نظامی اشاره کرد وگفت: اگر میخواهیم اوضاع اقتصادی یک کشور را ببینیم باید لایحه بودجه آن کشور را بررسی کنیم.
طائب ادامه داد: در سال ۲۰۱۲ در آمریکا اوباما لایحه بودجه را ارائه کرد که در آن هزینه سالانه این کشور ۱۸ هزار میلیارد دلار، درآمد آن ۱۴ هزار میلیارد دلار و بدهی سالانهاش ۱۶ هزار میلیارد دلار بود.
وی افزود: در مناظره انتخاباتی رامنی و اوباما، رامنی به اوباما گفت تو به اوضاع اقتصادی آمریکا گند زدی و ۱۶ هزار میلیارد بدهی برای این کشور به بار آوردی که امروز ایران آن را به عنوان یک چماق بر سر ما میزند اما اوباما در پاسخ به او گفت این بدهی تقصیر من نیست تقصیر نظام آمریکا است.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در عملیات هشت روزه غزه، حماس اسرائیل را با موشک زد گفت: در آن دوره آمریکا در مدیترانه بود اما برای کمک نیامد چون اگر یک موشک روی ناو آنها میافتاد حقوق کارکنانشان دو برابرمیشد.
رئیس قرارگاه عمار تاکید کرد: آنها هرگز جنگ را با ما شروع نمیکند، فقط اسرائیل است که میخواهد ما نباشیم چون ما نیز از اول گفتیم میخواهیم اسرائیل نباشد.
وی خاطر نشان کرد: به تعداد استانها و شهرستانهای ما در اسرائیل کلاهک هستهای وجود دارد و اگر ما را بزند در دنیا به هیچ کس پاسخگو نیست.
اسرائیل را توسط حزب الله قفل کرده ایم
این استاد دانشگاه با طرح این سوال که چرا ما را با این کلاهکهای هستهای مورد هدف قرار نمیدهد پاسخ داد: دلیل این مسئله این است که ما آن را توسط حزبالله قفل کردیم.
طائب گفت: در عملیات ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی تلاش کرد که این قفل را باز کند اما بعد از ۳۳ روز دستهایش را بالا برد و آن را رها کرد.
وی با اشاره به بخشی از سخنان سید حسن نصرالله پس از جنگ ۳۳ روزه گفت: سیدحسن نصرالله در سخنرانیای عنوان کرد که رژیم صهیونیستی گفته است در این جنگ صددرصد امکانات را استفاده کرده ولی ما فقط از ۴ درصد امکاناتمان استفاده کردیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت وجود نیروهای بسیجی برای مدیریت جنگ شهری گفت: سوریه ارتش داشت اما این ارتش قادر به اداره جنگ در داخل شهرهای سوریه نبود از این رو ایران پیشنهاد کرد که برای اداره جنگ شهری بسیج تشکیل دهید.
رئیس قرارگاه عمار تاکید کرد: بسیج سوریه با ۶۰ هزار حزباللهی تشکیل شد و باعث شد جنگ را در کف خیابانها از ارتش تحویل بگیرد.
این استاد دانشگاه همچنین خاطر نشان کرد: البته این ماجرا باعث شد ارتش سوریه نیز در برخی ازا ین موضوعات درگیر شده و تمام قضایا را بشناسد.
طائب در بخش دیگری از سخنانش به انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: در انتخابات ریاست جمهوری آینده ۴ گروه وارد عرصه میشوند.
رئیس قرارگاه عمار با بیان اینکه در این دوره بیش از افراد باید روی گروه ها مطالعه شود خاطر نشان کرد: چوبی که در انتخابات گذشته خوردیم این بود که احمدینژاد تیمگرا نبود، اگر با تیم دولت نهم میماند هم خودش اسطوره بود و هم سختیهایی که در تحریمها کشیدیم اینقدر زیاد نمیبود.
طائب خاطر نشان کرد: اینکه در شرایط فعلی فضای مملکت آرام است به این دلیل است که هنوز کاندیدای جریان اصولگرا مشخص نشده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرمایش رهبری مبنی بر اینکه خودتان را برای فتنه آینده آماده کنید گفت: اعتقاد دارم که رهبری انقلاب ما را برای فروپاشی نظام جهانی آماده میکنند چرا که این مسئله بار سنگینی بر دوش ما میآورد و کشورها را آویزان ما میکند.
رئیس قرارگاه عمار با اشاره به استعفای وزیر رفاه گفت: من در سخنرانی اخیرم گفتم که آقایان باید بروند و به خاطر برکنار کردن آقای شیخالاسلامی توبه کنند چون برکنار کردن شیخالاسلامی حرام بود.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: شیخالاسلامی گفت که این جریان به من ربطی ندارد شما به چه مجوزی او را برکنار کردید به خاطر لجبازی با احمدینژاد؟!
جمعه, بهمن ۲۷, ۱۳۹۱
اعتراض به گرانی ؛ از تریبون مجلس تا نماز جمعه کرمانشاه
دامنه اعتراض مقامات استان نسبت به گرانی افسارگسیخته هر چه بیشتر می شود .
به گزارش کرمانشاه پست با نزدیک شدن به عید نوروز هر روز شاهد افزایش کنترل نشده قیمت انواع کالاهای مصرفی و خوراکی در سطح کشور و استان کرمانشاه هستیم . موج گرانی ها اعتراض نمایندگان و امام جمعه کرمانشاه را بدنبال داشته است .
بنابراین گزارش در حالی که هفته گذشته فتح الله حسینی نماینده قصرشیرین ؛ سرپلذهاب و گیلانغرب در طی تذکری به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای ضروری شد؛ آیتالله علما خطیب جمعه کرمانشاه نیز دولت را در افزایش قیمت ها مقصر دانست .
آیت الله علما در خطبه های این هفته نماز جمعه کرمانشاه گفت : بسیاری از گرانی ها و کمبودها به تحریم ربطی نداشت و می شد با تدبیر و مدیریت آن را کنترل کرد .
از سطح شهر نیز مردم بشدت از وضع نابسامان بازار گله مند و دولت را مسبب گرانی ها می دانند . یک بازنشسته در گفتگو با کرمانشاه پست در پاسخ به این سئوال که علت گرانی ها را چه می داند گفت : مگر مسئولی وجود دارد !
در روزهای اخیر قیمت ها با نوسان شدیدی همراه است و مردم نسبت به افزایش کالاهای اساسی بخصوص با نزدیک شدن به سال نو شمسی نگرانند . آنها ادعای مقامات متولی در کنترل بازار را با دیده تردید می نگرند .
جمعه, بهمن ۲۷, ۱۳۹۱
دکتر کزازی : زبان کردی از ژرفای فرهنگ و تاریخ ایران با ما راز میگوید
نشست «زبان فارسی، وضعیت کنونی و پیشینه استفاده از آن در کردستان عراق» به همت پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی در تالار شهیدی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش کرمانشاه پست در این نشست «میرجلاالدین کزازی» استاد دانشگاه و «طلعت طاهر محمد» رئیس بخش ادبیات و زبان فارسی دانشگاه صلاحالدین اربیل در کردستان عراق سخن گفتند.
دکتر کزازی سخنران آغازین این نشست، حضور استادان دانشگاه صلاحالدین را در جمع دانشجویان ادبیات فارسی ایران به فال نیک گرفت و گفت: من بی پروا به آواز بلند میگویم که در بزمی یکسره به نابی ایرانی هستیم. من با سیاست بیگانهام و سخن من از روی سودمندی سیاسی نیست و اگر چه ایران از دید مرزبندی سیاسی کشوری دیگر است، اما کردان از دید من یکی از نژادهترین و نابترین تیرههای ایرانی هستند و میتوان گفت که ایرانیان راستین و سرشتین، کردان هستند.
او در ادامه با اشاره به پراکندگی کردها در کشورهای مختلف گفت: کرد هر جای جهان که باشد در ایران، عراق، ترکیه، سوریه،لبنان یا هر کشور دیگری، آنگاه که دهان میگشاید و سخن میآغازد به بانگ بلند میگوید که من ایرانیام.
کزازی با بیان این که ایران از دورترین روزگاران تاریخی خویش و از روزگار رازناک و مه آلود اسطوره، سرزمین تیرههای گوناگونی بوده است، کردها را یکی از تیرههایی معرفی کرد که تا امروز پاییدهاند و زبان و فرهنگ دیرینه ایران را همچنان پاس داشتهاند.
او درباره اصالت زبان کردی هم گفت: زبان کردی از ژرفای فرهنگ و تاریخ ایران با ما راز میگوید و ریشه زبانهای ایرانی را در طول تاریخ میتوان در گویش کردی بازشناخت و هنوز هم پارهای از واژگان کردی به ایران باستان و زبان اوستایی باز میگردد.
این استاد زبان وادبیات فارسی در ادامه با اشاره به مرزبانی کردها در طول تاریخ ایران گفت: کردها همواره در درازنای تاریخ ایران مرزبانان این کشور بودهاند. روزگاری از مرزهای جغرافیایی ایران، دلاور، هراس ناشناس و گرد پاسداری کردهاند و امروز این کردها بیرون از مرز جغرافیایی ایران و در کشور عراق همچنان از مرزهای فرهنگ و منش ایرانی پاسداری میکنند. از همین رو من میانگارم که دوستان ما از کردستان عراق که به ایران آمدهاند، گام در سرزمین نیاکانی خود نهادهاند.
کزازی در بخش دیگری از سخنانش درباره ارتباط میان زبان فارسی و زبان کردی هم گفت: زبان شکرین و شورانگیز پارسی با زبان کردی هیچ ستیزی ندارد، چرا که پارسی به نواده میماند و زبان کردی به نیا، پس چگونه نیا و نواده با هم سر ستیز داشته باشند؟ هر کدام که دیگری را براند خود را خوار داشته است.
این استاد زبان فارسی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که ایرانیان به ایران پهناور فرهنگی و همدلی بیاندیشند و در روزگاری که روزگار گسستنهاست، بیش از هر چیز به همگرایی و همسویی بیشتر با ایرانیان خارج از مرزهای ایران فکر کنیم.
در بخش دیگری از این نشست «طلعت طاهر محمد» رئیس بخش ادبیات و زبان فارسی دانشگاه صلاحالدین شهر اربیل در کردستان عراق درباره تأثیر زبان و ادبیات فارسی در ادبیات کردستان عراق سخن گفت و از زبان فارسی بعد از زبان عربی به عنوان زبان دوم جهان اسلام یاد کرد و افزود
به جرأت میتوان گفت که هیچ شاعر کلاسیک کرد زبانی را نمیتوان یافت که بر زبان فارسی تسلط کافی نداشته باشد و در دیوان آنها اشعار فارسی به خصوص غزل عرفانی یافت نشود.
ایشان همچنین اشاره کرد: از دیرباز بسیاری از کتب دینی، دستوری، فرهنگ، عروض و قافیه در کردستان عراق به زبان فارسی نگاشته شده است.
او در بخشی از سخنانش به باورهای دینی کردزبانان اشاره کرد و گفت: ادیبان و شاعران کرد در سوگ امام حسین (ع) و 72 تن از یارانش مرثیهها سرودهاند که در جای جای ادبیات فولکلوریک کردی و کلاسیک مشاهده می شود و از مهمترین آنها میتوان به «مهر امام حسین (ع)» نزد مولوی کرد و مرثیه «آل علی و عشق امام حسین (ع)» در اشعار شیخ رضا طالبانی اشاره کرد.
رئیس بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه صلاحالدین اربیل در ادامه به شرح مختصری از تدریس این رشته در کردستان عراق پرداخت و گفت: رشته زبان و ادبیات فارسی سال 1998 میلادی افتتاح شد و شروع به پذیرش دانشجو کرد. گروه ادبیات و زبان فارسی این دانشگاه 11 عضو هیأت علمی دارد که تنها دو نفر از آنها دارای مدرک دکترا هستند. این گروه تا کنون بالغ بر 400پذیرش کرده است. اولین گروه دانشجویان بورسیه این رشته نیز در مقطع کارشناسی ارشد سال 2007 وارد دانشگاه ارومیه ایران شدند و سال 2009 موفق به دریافت مدرک شدند.
رئیس بخش ادبیات فارسی دانشگاه صلاح الدین اربیل به نیازهای این رشته در کردستان عراق اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از کمبود منابع و کتابخانهای مجهز برای ادبیات فارسی در رنج هستیم و این کتابها و منابع را با مشقت تهیه میکنیم که همین جا از ریاست دانشگاه تهران به خصوص دانشکده ادبیات آن درخواست می کنیم که در تأمین منابع علمی، تبادل استاد و دانشجو، اخذ بورس تحصیلی برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد و دکترای زبان و ادبیات فارسی و چاپ و انتشار آثار شاعران و نویسندگان کردزبان پارسیگوی در ایران همکاری کرده و با تشکیل کار گروه مشترک و برگزاری همایش و کنگرههای ادبی در راستای رسیدن به اهداف ما را یاری کنند.
پنجشنبه, بهمن ۲۶, ۱۳۹۱
اسلام آباد و اسلام آباد تایمز ؛ گفتگویی برای ماندن رسانه
فرزاد پورمرادی – نیمه های شب بود که آهی کشیدم از رفتن رسانه ای تازه آغاز بکار کرده اما شتابان برای فراتر اما تصمیم به نوشتن کردم برای همه ما .
از نخستین روزی که وبلاگ نویسی را آغاز کردم همه می دانند دیگران در پستو نهان شدند تا ناشناس هر چه می خواهند نثار دیگران کنند . آن روزهای سه سالی مانده به پایان دهه 80 فضا بسیار آرام و مساعدتر از این روزها بود اما تقریبا همه ناشناس به میدان وارد شدند و بسیاری را به میدان ناشناس خویش دعوت می کردند .
ما اما کرمانشاه پست را بشکل وبلاگی و با شناسنامه ای به شفافیت امروزش منتشر کردیم . ما آمدیم تا وجهه استان را از زنگبار توهین و افترای مجازی سوهانی دهیم و صدای تازه ای برای همگان باشیم . با تمام سختی و گرفتاری هایش حتی مدافع همان صداهای ناشناس نیز بودیم تا شاید تکانی و خود را نشانی دهند .
تا به امروزش و پس از پشت سرنهادن سالیان به جرأت می شود گفت که اسلام آباد تنها شهرستانی در استان است که وبلاگ نویسانی شفاف و شناسنامه دار دارد . قریب باتفاق وبلاگ و سایت هایش را همه می شناسند و این یعنی پاکی در عمل و همین ستودنی تر کرد که در باب اسلام آبادتایمز بنویسم .
استاد بزرگی در عرصه مطبوعات روزی نکته مهمی به من آموخت و آن اینکه در قبال سختی ها و فشارها عقده ای نشویم و در برابر مشکلات چاره جو باشیم نه متارکه گر ماجرا .
همین کفایت می کند که علی پرندین نازنین ؛ مدیر دوست داشتنی سایت وزین اسلام آبادتایمز بصرف مشکلات رها کننده میدانی نشود که همان مشلات فضای اسلام آباد را تیره و تار کنند . شهری که در شناسنامه خود انتهای مصائب و سختی هایش ناپیداست و اگر همین چاره جویان نباشند نقطه های روشنش نیز خاموش می شوند .
قدری باید صبور بود . استان کرمانشاه از بودن همه ما دارد نفس مجازی می کشد . همه ما رسانه های مجازی شناخته شده اکسیژن فضای مسموم دیروز هستیم . ما آسمان آبی فردای رسانه ای استان هستیم . پس می مانیم …